Winnaars lekkerste bockbier 2010

Vandaag was ik erbij! De wedstrijd lekkerste bockbier 2010 heeft voor veel verrassingen gezorgd. Dit jaar geen grote bierbrouwers die bij de winnaars hoorden. De wedstrijd was een hele ervaring op zich. 120 bierproevers gingen ervoor om in twee categorieën zwaar bock en ’gewone’/standaard bock de lekkerste te selecteren. En wat een sfeer. Steeds meer richting het einde kwamen de brouwers binnenstromen. Allemaal in de hoop dat ze met de winst naar huis gingen.

 

Helaas was de winnaar in de algemene bockbier categorie niet aanwezig. In 2010 is het beste bockbier La trappe! In de zwaar bock categorie ging Jopen er met de winst vandoor. Fantastisch want dit lag absoluut niet in de lijn der verwachtingen. Zelf vond ik het proeven een prachtige ervaring. Vantevoren had ik geen verwachtingen. Mijn verbazing was groot over hoe serieus iedereen was. Zie het videoverslag: http://www.youtube.com/fionadelange?gl=NL&hl=nl. Dan kan de afwezige winnaar alsnog het enthousiasme ervaren!

Bron: lekkerste bockbier 2010

Lees ook:Lekkerste bockbieren van 2011: Texels bockbier en Jopen Johannieter
Lees ook:Beste en lekkerste bockbier wedstrijden in aantocht
Lees ook:Lekkerste bockbieren 2012: Texels Bockbier en SNAB Ezelenbok
Lees ook:Wie wint de titel Beste bockbier van Nederland?
Lees ook:Welk bier wint de titel: Lekkerste bockbier 2012?

5 reacties op “Winnaars lekkerste bockbier 2010

 1. Renée

  Beste fiona, volgens mij zijn de twee categorieën standaard bocken en zware bocken

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Dat klopt, dat staat hierboven ook vermeld ;-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hans Kamerman

    Beste Fiona, schrijven is moeilijk, je eigen tekst lezen blijkbaar ook, Renée heeft mijns inziens gelijk: “twee categorien; Zwaar Bockbier (meer dan 7.0%) en Standaard Bockbier” staat letterlijk op de site http://www.lekkerstebockbier.nl, jij hebt het ten onrechte over de Dubbelbock categorie, deze zou beperkter zijn dan de door de organisatie gehanteerde term Zwaar Bockbier waar alle bockbieren met meer dan 7.0 % alcohol in passen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Beste Hans, ik was er zelf bij… zoals je hebt gezien. Wellicht wat verwarrend was dat er ter plaatse door elkaar dubbelbock en zwaar bock werd geroepen. Vandaar dat ik keurig heb opgeschreven wat er werd gezegd ;-) . Ik heb ‘t aangepast!

       /   Beantwoorden  / 
    2. Frans Ruiter

     Hans, Zwaar Bock, Dubbelbock, what’s in a name? Als jij mij kan tonen welke term waar wettelijk vast is gelegd, mag je nog een keer roepen. Vooralsnog worden deze termen gewoon door elkaar heen gebruikt en is daar verder niets over vastgelegd. Als iemand daar verschil in ziet is dat zijn of haar mening en geen feit. Niet zo moeilijk doen hoor!

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.