AB InBev daalt verder in verkoop

Bierbrouwer AB InBev heeft over de eerste negen maanden van 2010 een nettowinst behaald van 1,022 miljard euro tegen 1,102 miljard euro een jaar eerder. Een daling dus dat voor een deel nog door de staking komt aan het begin van dit jaar. Echter de terugval lijkt structureel te zijn.

De brouwer produceerde tot nu toe 266.767 hectoliter bier. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 306,884 miljoen hectoliter. Echter de terugval heeft voor een belangrijk deel ook te maken met de verkoop van centraal-Europese activiteiten.

Net als bij de andere concerns nam de verkoop in Latijns-Amerika en Azië verder toe en is het in de rest van de wereld moeilijk. Budweiser zorgde internationaal voor goede resultaten en Bahma en Skol in Brazilië, Harbin en Sedrin in China en Klinskoye in Rusland.

Knap is wel dat de kostprijs van de producten verder daalde door binnen het concern te profiteren van synergievoordelen. Nu vraag ik mij af of de kosten die te maken hebben met de ‘brouwfout’ van Stella al in de cijfers zijn meegenomen.

Bron: Gazet van Antwerpen

Lees ook:Omzetstijging bij AB InBev
Lees ook:AB InBev bouwt nieuwe brouwerij in China
Lees ook:AB InBev op overnamepad
Lees ook:AB InBev investeert verder in Azië
Lees ook:China nog steeds grootste bierproducent ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.