Grolsch pakt drinkend personeel hard aan

Het alcoholbeleid voor het personeel van bierbrouwer Grolsch in Enschede wordt verder verscherpt. Blijkbaar was dit nog nodig. Wel goed dat ze er aandacht aan besteden. Onlangs hebben medewerkers van Grolsch een brief thuisgestuurd gekregen dat de controles onder het complete personeel verscherpt worden. Alle medewerkers waaronder bijvoorbeeld ook de vrachtwagenchauffeurs moeten uitkijken met alcoholconsumptie.

Uiteraard is het rijden met alcohol op achter het stuur uit den boze, daarnaast moeten ze ook oppassen dat ze zich buiten werktijd niet ergens misdragen door overmatig alcoholgebruik. Welke ‘straffen’ er precies op staan dat heeft Grolsch niet bekendgemaakt. Deze aanpak past in ieder geval bij het bedrijfsbeleid voor verantwoord alcoholgebruik. “Al onze medewerkers hebben een ambassadeursfunctie voor het bedrijf”, aldus algemeen directeur Rob Snel in een interview in de Tubantia.

Een goede stap lijkt me zo en eigenlijk vreemd dat het nog moet. Bij ieder ander product zou een medewerker ook gestraft worden als hij/zij het product misbruikt en niet zo positioneert als het bedoeld is. Als je dit overigens doortrekt zou iedere ‘vertegenwoordiger’ van het bier er zeker voor moeten zorgen dat hij/zij nergens dronken wordt gezien. En daar is nog een lange weg te gaan…. Want hoe vaak ik mensen wel niet dronken het terrein heb zien verlaten?

Bron: Transport Online

Lees ook:Opnieuw werkonderbreking medewerkers bierbrouwerij Grolsch
Lees ook:Grolsch lanceert nieuwe wervingssite voor personeel
Lees ook:Opnieuw staking bij AB InBev
Lees ook:PINT wil verplichte bieropleiding voor cafés
Lees ook:Grolsch komt met Nederlandse alcoholsite

Eén reactie op “Grolsch pakt drinkend personeel hard aan

  1. Alexander

    ” daarnaast moeten ze ook oppassen dat ze zich buiten werktijd niet ergens misdragen door overmatig alcoholgebruik.”

    erm, gaan we terug naar de tijd dat de baas het leven van de arbeider bepaalde?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.