Nieuw leidschendams bier ‘Lurk’

In Leidschendam hebben ze nu hun eigen lokale bier. Een Weizenbier dat luistert naar de naam Leytsendamse Lurk. Het bier wordt met het lokale water dat vanuit veertig meter diepte omhoog gepompt wordt gebrouwen.  Vervolgens brouwt Brouwerij de Hemel in Nijmegen met het water het bier de Lurk. Een hele operatie dus om al dat water steeds naar de andere kant van het land te vervoeren.  

De initiatiefnemers van dit nieuwe bier zijn twee Leidschendamse horecaondernemers Nico Stapel van The Penthouse Pub en Patrick van Rijn van Tennispark Overdam. Zij gingen op zoek naar een bierrecept en kwamen uit bij Stadsbrouwerij de Hemel in Nijmegen. Samen met brouwer  Herm Hegger werden de smaak en samenstelling van het bier bepaald wat uiteindelijk resulteerde in het weizenbier.

De Leytsendamse Lurk heeft 5% alcohol, een verfijnde bitterheid, zeer volle en zachte smaak met licht zoete ondertoon. Het bier is in Leidschendam verkrijgbaar bij: The Penthouse Pub, Tennispark Overdam, Satchmo’s, Putt & Pitch, De Gouden Tap en Coffee Club. Hieronder is een film dat ik op YouTube vond waarin ook zichtbaar is hoe dit bier tot stand is gekomen. Bier dat dus gedronken moet worden als je een keer in Leidschendam de kroeg in duikt.
 

Bron: TV West en Het Krantje

Lees ook:Vier de winter tijdens het winterbierfestival Nijmegen
Lees ook:Brand introduceert nieuw bier
Lees ook:Voorbereid op de kou met glüwein bier
Lees ook:Na 114 jaar wachten eindelijk in de 7 de hemel
Lees ook:Alcoholbandje bij vierdaagse van Nijmegen

2 reacties op “Nieuw leidschendams bier ‘Lurk’

  1. Erik

    Wordt de taptechniek ook zelf betaald of mag dhr Amstel daarvoor opdraaien?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Alexander

    Laafs Lurk reprise? (laten we wel wezen, de efteling was de eerste met een lurk)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.