SABMiller koopt Argentijnse brouwer CASA Isenbeck

Het tweede grote bierconcern ter wereld, SABMiller, wil het marktaandeel op de Argentijnse biermarkt en daarmee ook de Zuid-Amerikaanse biermarkt verder vergroten. Van bierbrouwer Warsteiner kocht zij daarom de derde grote brouwerij in Argentinië CASA Isenbeck. Hiermee zet zij ook de directe aanval in op AB InBev en kan zij ook meer voeten aan de grond krijgen op de Braziliaanse biermarkt die InBev voor 69% domineert.

Isenbeck verkocht in 2009 zo’n 600.000 hectoliter bier terwijl ter vergelijking AB InBev 12.86 miljoen hectoliter bier verkoopt dat gelijk staat aan 74% van de biermarkt. Momenteel is SABMiller al marktleider in zes Latijnsamerikaanse landen waaronder Peru, Ecuador en Colombia. Met Isenbeck kan het bierconcern de biermarkten Paraguay, Uruguay en het zuiden van Brazilië verder gaan veroveren.

Wel vreemd overigens dat Warsteiner afstand heeft gedaan van deze brouwerij en daarmee een sterke groeimarkt. Wellicht kon zij toch te weinig neerzetten tegen zo’n groot bierconcern als AB InBev.

Bron: Bloomberg

Lees ook:‘Overnamestrijd’ tussen Heineken en SABMiller?
Lees ook:Milieudoelstellingen AB InBev voor komende vijf jaar
Lees ook:China nog steeds grootste bierproducent ter wereld
Lees ook:SABMiller denkt aan bod Foster’s
Lees ook:AB InBev investeert verder in Azië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.