Enghien Noël: Verrassend blond

Vanwege de kerstbierweek schrijf ik vandaag iets over de Enghien Noël! Het bijzondere aan dit bier is dat het een tripel blond kerstbier is. De meeste kerstbieren zijn donkere bieren. Dus ook als je van een blond bier houdt, bestaat er een heerlijk kerstbier. Dit gerstenat wordt gebrouwen bij de Belgische Brouwerij Silly die onder andere ook La Divine brouwt en een Saison bier. Als je La Divine kent dan proef je duidelijk dat dit bier van de Brasserie afkomstig is.

 

Het bier heeft een alcoholgehalte van 9% is donker blond van kleur. De alcohol is duidelijk aanwezig in de bier. Dat had van mij net iets minder gemogen. In combinatie met een mooie bitterheid is het bier krachtig van smaak. Verder is duidelijk caramel, vanille en wat kruiden te proeven. Aan de ene kant is het fris van smaak door de bitterheid en aan de andere kant warm van smaak door de caramel en vanille. Een mooi vol en divers bier dat prima past bij koude dagen of een zwaarder tafelgerecht!

Lees ook:X-MAS Zinnebir: Bijzonder kerstbier
Lees ook:Affligem blond: iets steviger dan pils
Lees ook:Wat maakt bier een kerstbier?
Lees ook:Tripel Kloat: eindelijk een goede!
Lees ook:Bush Noël: de kerstsfeer komt van binnenuit

0 reacties op “Enghien Noël: Verrassend blond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.