Eendenvlees met spitskool en kerst- of winterbier

Bij een mooi kerst- of winterbier hoort uiteraard ook een heerlijk kerstgerecht. Deze week danook een aantal mooie gerechten die tijdens de kerstdagen op tafel kunnen. Uiteraard is dit gerecht ‘Eendenvlees’ met spitskool een mooi gerecht dat niet te ingewikkeld is om klaar te maken. Eet smakelijk! (foto M. Therese Bruggeman) 

 

Ingrediënten voor vier personen:
2 ontvelde eendenbouten (tamme eend)
4 sjalotjes
8 gave bladeren van groene- of spitskool
2 eetlepels hoisinsaus
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2,5 dl gevogelte- of wildbouillon
8 eetlepels kerst- of winterbier tussen 8 en 10%
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De gave bladeren van groene- of spitskool beetgaar koken en laten afkoelen. De ontvelde eendenbouten met weinig zout bestrooien en even laten rusten. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verhitten en de eendenbouten aan beide kanten aanbraden. Stukjes sjalot kort meebraden. Hittebron verlagen, bouillon toevoegen en in ruim 50 minuten gaar stoven. Het stoofvocht iets inkoken. Tien minuten voor het einde van de stooftijd hoisinsaus (kruidige, gefermenteerde sojasaus te koop bij Chinese toko’s en gespecialiseerde voedingswinkels) en het bier toevoegen en verder stoven. Eendenvlees van het bot afhalen en in stukjes snijden. Het stoofvocht met een staafmixer fijnmaken en zeven. Koolblaadjes met het eendenvlees vullen en kort in een voorverwarmde oven plaatsen. Met de saus serveren, vergezeld van aardappelkroketjes en een gekoeld glas kerst- of winterbier tussen 8 en 10%.

Bron: Han Hidalgo, Biercuisine.nl

Lees ook:ABT-gerecht: Kastanjechampignons met eendenvlees
Lees ook:Stoofgerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Konijnenrugfilet met pruimen en kerst- of winterbier
Lees ook:ABT-gerecht: Parelhoen met risotto
Lees ook:Een kerstgerecht met Christmas Goliath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.