X-MAS Zinnebir: Bijzonder kerstbier

Heel veel kerstbieren zijn door de toevoeging van caramel erg zoet. De bittere bierdrinkers komen daarom met kerstbieren vaak niet aan hun trekken. Voor iedereen die een kerstbier wil die niet zoet is zou ik het X-MAS Zinnebir aanraden. Het is bijzonder verrassend dat in de geur absoluut caramel te ruiken is echter de smaak iets totaal anders biedt dan je had verwacht. Dit bier van 6,5 procent alcohol heeft een behoorlijke bitterheid.

 

Een serieus buitenbeentje in de kerstbieren dus. Het bier is gebrouwen en gebotteld bij Brassiere de la Seine in Brussel, België. Chocola en koffie-achtige tonen zijn zeker aanwezig. Door de bitterheid heb je het idee dat het bier een hoger alcoholpercentage heeft. Een krachtig bier dat mij zeker heeft verrast. Het grappige is ook weer wat de verwachtingen van Amerikanen zijn in een kerstbier in tegenstelling tot de Nederlanders en Belgen . Twee jongens hebben dit bier ook geproefd en het op camera gezet!

Lees ook:Enghien Noël: Verrassend blond
Lees ook:Bier proeven: Viven Bruin
Lees ook:Noël Christmas Weihnacht: overslaan!
Lees ook:St. Feuillien Cuvee Noël ABT bier december
Lees ook:Bier proeven: Graaf Dicbier

Eén reactie op “X-MAS Zinnebir: Bijzonder kerstbier

  1. Herman Winkelman

    Zeer fijn bier inderdaad. Ik schreef er ook over op mijn site, geproefd @ chez moeder lambic fontaines van het vat. Weet iemand of het in Nederland verkrijgbaar is?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.