Palm Dobbel: hét kerstbier?

In Nederland is het een van de meest verkochte ‘kerstbieren’ de Palm Dobbel. Het is makkelijk en goed verkrijgbaar via slijters en in de supermarkten. Net anders dan het gewone Palm bier heeft deze speciale editie die mooiere rodere gloed. Het alcoholpercentage is 6%, niet te zwaar dus. De eerste keer dat de Dobbel Palm op de markt kwam was in 1947 ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de brouwerij.

De brouwers doen in dit kerstbier iets meer ambermout waardoor niet alleen de smaak moutiger is maar ook de kleur dus wat rood feestelijker . Dit jaar is het kerstbier voor het eerst ook in magnumflessen te koop. Het Palm bier is bier van hoge gisting en heeft zeker een mooie hopbitter- en moutig karakter. Dus geen zoet kerstbier zoals bij heel veel bieren het geval is. Een mooi alternatief om eens wat ander te drinken dan een gewoon pils.

Lees ook:Palm Sauvin introductie in Nederlandse horeca
Lees ook:Brouwerij Palm wil Europese erkenning
Lees ook:Palm bier: mooie brug naar speciaalbier
Lees ook:PALM pakt uit met nieuwe uitstraling
Lees ook:Bieractie top drie week 49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.