Kalkoenfilet met broccoli en Texels Skimme

Zoals iedere maand volgt bij het ABT-bier van de maand een heerlijk gerecht. Dit keer een recept voor Kalkoenfilet met broccoli en de Texels Skimme. Een ‘licht’ bier bij een licht gerecht. Een combinatie die volgens het eerdere bericht over het combineren van bier en eten dus passend is. De ingrediënten en bereiding is voor vier personen. (foto: M. Therese Bruggeman)

 

Ingrediënten voor vier personen:
400 gram kalkoenfilet
200 gram broccoliroosjes
1,5 dl  Texels Skimme
2 eetlepels hoisinsaus
1 teentje knoflook, uit de knijper
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 mespuntje cayennepeper, optie
peper uit de molen en zout naar smaak 

Bereidingswijze:
De broccoliroosjes afspoelen,  in een vergiet laten uitlekken, beetgaar koken en laten afkoelen. Kalkoenfilet in gelijkmatige blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. In een mengkom het bier met de hoisinsaus (pikante saus gemaakt van sojabonen en diverse kruiden; verkrijgbaar bij grote supermarkten en Chinese toko’s) en het uitgeknepen teentje knoflook mengen.

De blokjes kalkoenfilet toevoegen en 2 uur in dit mengsel marineren. Na het marineren met keukenpapier deppen. Olie in een wok verhitten en de blokjes kalkoenfilet kort roerbakken. Het restant van de marinade erdoor roeren en nog kort verwarmen. Naar smaak nog wat bier toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout of een mespuntje cayennepeper. De blokjes kalkoenfilet met de afgekoelde broccoliroosjes aan spiesjes rijgen. Een goed gekoeld glas Texels Skimme erbij drinken.

Bron: Biercuisine.nl, Han Hidalgo

Lees ook:ABT-biergerecht: Kalkoenfilet met prei, blauwaderkaas en ?
Lees ook:Kalkoenfilet, milde kerriesaus en Oude Schaterhand IPA
Lees ook:ABT-gerecht: Wildzwijngoulash met Delirium
Lees ook:Een kerstgerecht met Christmas Goliath
Lees ook:Zalmfilet bij ABT-bier van de maand

Eén reactie op “Kalkoenfilet met broccoli en Texels Skimme

  1. Frans Ruiter

    Tja, de kalkoen is er vorige week al doorheen gegaan…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.