Molson Coors en vrouwenbier… Echt?

De discussie rondom vrouwenbier kan weer terug uit de ijskast. Bierconcern Molson Coors lanceert dit jaar in de UK een nieuw bier speciaal voor vrouwen. Naar ik aanneem zal Melissa Cole, dé biervrouw van de UK, hier ook van staan te kijken. In Nederland hebben meerdere brouwerijen al geprobeerd om de vrouw aan het bier te krijgen met een speciaal vrouwenbier. Zonder succes. Wie alles heeft gelezen rondom het symposium ‘Vrouwen aan het Bier?’ weet dat een bier voor vrouwen weinig kans van slagen heeft. Toch ben ik benieuwd. Vul de poll in rechts onder op mijn blog! Is er volgens jou markt voor een vrouwenbier? 

Het bier zal waarschijnlijk de merknaam Carling gaan krijgen en qua smaak aangepast worden op de wensen van de vrouw. Er is een onderzoek gedaan naar de redenen waarom vrouwen geen bier drinken. Zij vonden bier te bitter, niet goed voor de maag??? en de presentatie (servering in emmers (pints) niet aansluiten. Nu ben ik benieuwd of alle onderzoeken niet veel te veel op de vooroordelen zijn gestoeld. Immers als vrouwen ooit hebben gehoord dat bier bitter is blijven ze dit denken en drinken daarom geen bier. Ik heb tijdens mijn vakantie besloten om het in dit opzicht eens over een andere boeg te gooien en eens echt objectief te gaan kijken wat de vrouw nu van bier vindt. Hierover binnenkort meer. Uiteraard wordt het spraakmakend!!

Het nieuwe bier van Molson Coors richt zich overigens wel op mannen en vrouwen. Ze gaan er een miljoen pond instoppen om dit bier te ontwikkelen. Dit product is een antwoord op de teruglopende bierconsumptie in de UK. Volgens de informatie stappen steeds meer consumenten over op wijn en sterke drank. Best bijzonder aangezien we hier in onderzoek zien dat steeds meer consumenten overstappen naar speciaalbier ten koste van wijn. Zo zie je maar hoe culturele verschillen bestaan!  

Bron: Distrifood

Lees ook:Molson Coors komt met vrouwenbier Animée
Lees ook:Roze vrouwenbier wordt niet gewaardeerd
Lees ook:Hoe Molson Coors vrouwen aan het bier krijgt!
Lees ook:Populariteit bier en wijn bij Amerikaan bijna gelijk
Lees ook:Lukt het Jillz met ‘brutale meiden’?

Eén reactie op “Molson Coors en vrouwenbier… Echt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.