Standaard Pint in Britse pub voorbij?

In Nieuw-Zeeland dacht ik er ook niet altijd bij na dat als je bier bestelt er direct een Pint voor je neus staat, 568 milliliter. Ik vond dit af en toe best irritant aangezien het direct zoveel is. Het is een gewoonte die oorspronkelijk bij de Britten vandaag komt. De Britse regering wil nu bekijken of  het mogelijk gemaakt kan worden dat ook eenvoudig andere hoeveelheden besteld kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld de schooner (400 milliliter).  

Naast de pint moet volgens de Britse wet straks ook een derde en halve pint verkocht kunnen worden. De regering moet daar serieus een wetswijziging voor doorvoeren. Als dit er doorheen komt, zal het icoon van Engeland dus concurrentie krijgen van andere biermaten. De maatregel wordt vooral ook doorgevoerd om het comazuipen een halt toe te roepen.

Ik zou het alleen maar prettig vinden. Bier is om van te genieten. Die halve liters houden het tegen om ook nog eens van andere bieren te genieten !

Bron: BN De Stem

Lees ook:Heineken fluitje niet op Olympische Spelen
Lees ook:Bierpullen op Oktoberfest nooit vol
Lees ook:Finland overweegt verbod op sterke bieren
Lees ook:Scherfloos bierglas in Britse pubs
Lees ook:Accijnzen op zwaardere bieren in de UK omhoog

4 reacties op “Standaard Pint in Britse pub voorbij?

 1. Mark

  geen probleem met pints, eigenlijk. en ook mooi dat je een vol glas krijgt ipv een lullig fluitje met een kwart schuim.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Een kwart is wel heel erg veel, maar een behoorlijke en vooral ook goede schuimkraag is voor de meeste bieren die we hier drinken toch echt een vereiste. Als een schuimkraag mooie fijne belletjes vertoont houdt het schuim het in het bier aanwezige koolzuur tegen en zorgt daardoro voor de nodige frisheid van het bier. Bier dat geen schuim (meer) heeft is nogal dood geslagen.
   Als je geeft om eem fraai sprankelend biertje is een schuimkraag van een vinger of 2 breed dus zeker geen overbodige luxe. Ik ben dan ook een behoorlijke tegenstander van de gewoonte op sommige Engelse festivals om bieren die ontworpen zijn om onder druk te tappen toch op alleen zwaartekracht te tappen. dat is even erg als wanneer wij een real ale zonder scrupules onder koolzuur zetten!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Mark

    ik doe geen half uur over een biertje.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  En het vreemde is dat ze in de UK maar ik zag het ook in Nieuw-Zeeland continu blijven doortappen tot al het schuim weg is… Dat kost veel geld en verlies….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.