17-4-11: Meibockfestival Amsterdam

Vanuit de Martinikerk in Groningen, waar op zaterdag 16 april het bierfestival van Groningen plaatsvindt, kan iedereen op zondag 17 april direct door naar de Posthoornkerk in Amsterdam. Hier vindt dan de 13e editie van het Meibockfestival plaats. Het festival is een initiatief van  Brouwerij de Prael en PINT regio Noord-Holland. Op het festival zijn voorjaarsbieren te vinden uit binnen en buitenland. Met name bieren die niet in de supermarkt te vinden zijn zal je op dit festival zien.

De organisatie heeft dit jaar een aanpassing gemaakt in het formaat van het glas. Om iedereen van zoveel mogelijk bieren te laten genieten, wordt er geschonken in 15cl glazen. Het festival opent in de Posthoornkerk Amsterdam haar deuren om 13.00 uur waarna tot 20.00 genoten kan worden van de vele voorjaarsbieren.

Voor meer informatie over dit festival kijk op Facebook en naar ik verwacht komt ook meer informatie op de PINT website.

Lees ook:21-04-2013: Meibockfestival in Amsterdam
Lees ook:PINT Meibockfestival zondag 18 april 2010
Lees ook:Meibockfestival met record aan voorjaarsbieren
Lees ook:Leuke weekendtip: Bierfestival Groningen
Lees ook:09-03-’13: 1e Noordelijk Lentebierfestival

10 reacties op “17-4-11: Meibockfestival Amsterdam

 1. Fred Schiphorst

  We zijn nog volop met de voorbereidingen van het Noord-Hollands bierfestival bezig, maar daarna gaan we los op http://www.prnh.pint.nl, op face book, hyves en waar al niet meer. En ik kijk nu al uit naar weer een fraaie poster van de hand van Nicole natuurlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frans Ruiter

  Misschien hebben we ergens anders gesuggereerd, maar we schenken al vele jaren in 15cl-glazen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   15 cl is trouwens een ouderwets stapelglas. vroeger rekende ik altijd in dat soort glazen op de soos. Zo van ik had gisteren wel 20 bier op, was redelijk ladder. Terugrekenend 10 glazen 7+’ers is dan naderend aan die 20 glazen toendertijd. 10 Cl vind ik persoonlijk wel voldoende.

     /   Beantwoorden  / 
    1. Alexander

     dat klopt ik zeg ook vaak genoeg ‘niet teveel graag’ en ‘ho ho ho’ usw. :)

       /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    Dat blijft een twistpunt. Ik ken ook mensen die 15cl net te weinig vinden en ook een groter glas prettiger in de hand vinden liggen. Ik verwacht niet dat we het ooit iedereen naar de zin kunnen maken in dat opzicht.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Alexander

     In de .uk heb je pint, half pint en 1/3 pint. In 1 glas. Wat je kan doen is dan net zoals op het glas van PRNH van vorig jaar die 7,5 cl streep neer te zetten en voor een half muntje verkopen. Oid. Iig niet zoals bij vele bierfestivals in .be dat je een vol flesje en dito glas krijgt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Fred Schiphorst

      Ik kan je verzekeren dat we bij PINT regio Noord-Holland nooit 7,5 cl voor een half muntje hebben verkocht. Als dat op het Noord-Hollands bierfestival wel het geval is geweest moet dat een eigen initiatief van de brouwer zijn geweest en zal hij ze ook alleen per twee hebben verkocht. We kennen namelijk geen halve muntjes en het is ook niet de bedoeling munten door midden te breken. We willen ze namelijk graag blijven gebruiken. Van onze penningmeester heb ik ook niet gehoord dat we met halve munten zaten.

        /  
     2. Frans Ruiter

      @Alexander: Dat maatstreepje van 7,5cl heb ik op het glas laten zetten, zodat indien de gelegenheid van bijvoorbeeld een (heel) duur bier zich voordoet, de brouwer een muntje voor een half glas kan vragen.

        /  
     3. Alexander

      ps: ik zeg niet dat het voor een half muntje verkocht is maar dat _het_kan_ :)

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.