Eerste Jopenkerk bier ‘Witte rook’ op tap

Afgelopen zaterdag 12 februari was het zover. Het eerste bier dat in de Jopenkerk is gebrouwen was op tap verkrijgbaar. Het is de Witte rook! Een Rauch Weizen met het verfrissende van een weizen bier met een alcoholpercentage van 6,5%. Het is geen heftig rauch bier maar heeft een subtiel vleugje rook. Wil je weten wat er voor de rest op het brouwprogramma staat van Jopen, klik op lees verder. 

Na de Witte rook is er in de kerk iedere week gebrouwen. Momenteel ligt er in de gist- en lagertanks: Witte Rook, Jopen Trinitas Tripel, Jopen Lentebier en Jopen Gerstebier. Iedere donderdag en vrijdag wordt in principe in de Jopenkerk gebrouwen en soms ook woensdag.

Je kunt hier een keer bij aanwezig zijn, uiteraard wel even contact opnemen met Jopen! De planning van de brouwdag is als volgt: ‘s morgens wordt er een beslag gemaakt waarbij de moutstorting meestal rond 10.00 uur plaatsvindt. Vervolgens worden aan het einde van de middag de ingrediënten gekookt (tot wort) en aan het begin van de avond is het allemaal geregeld!

Bron: Jopen

Lees ook:Bier proeven: Hillegoms Rauch Lager
Lees ook:De voortgang van de Jopen kerk
Lees ook:15-9-’13: Jopen Bierproeverij
Lees ook:Bier proeven: Weizen Rauch
Lees ook:En de winnaars zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.