Amerikaanse brouwer naar Europa?

De Amerikaanse brouwerij Stone Brewing gaat mogelijk in Europa een tweede brouwerij starten. De vertegenwoordigers van speciaalbier brouwer met het bier Arrogant Basterd zijn driekwart jaar door Europa gereisd om te kijken naar een geschikte locatie voor een tweede brouwerij of om een brouwerij over te nemen. Als geschikte locaties kwamen Berlijn of Brugge in aanmerking. Ja, dat is dan de volgende stap dat speciaalbier brouwers uit de VS naar Europa komen.

Volgens de Belgen is Brugge al afgevallen echter de bierbrouwer geeft aan nog geen keuze gemaakt hebben. De locatie die beschikbaar was is echter nu al anders ingedeeld zegt Tom Degraeve van vastgoedmakelaar Centrobiz. Volgens mij wordt hier een strijd geleverd dat enerzijds investeerders graag ‘bedrijven’ zien komen, echter dat dit bij uitstek een Amerikaanse bierbrouwer is ligt misschien ook wel gevoelig. Op deze manier kunnen ze echter snel bijleren van de Belgische bier- en brouwcultuur.

Enerzijds is het denk ik  heel goed aangezien zij zonder angst veel vernieuwing brengen in de branche. Anderzijds is dit een belangrijk signaal voor alle Europese (speciaalbier)brouwers die hun horizon willen verbreden. Het is misschien een goed moment om daar nu serieus over na te denken. Want waar een schaap over de dam is volgen er meer….

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook:Brouwerij in Europa voor Stone Brewery nog ver weg
Lees ook:Amerikaanse brouwer Anchor verviervoudigt capaciteit
Lees ook:Brugs Bierfestival, kom ook proeven van het werelderfgoed
Lees ook:Brugse brouwerij Fort Lapin lanceert Quadrupel
Lees ook:Duvelorium Grand Beer Café opent deuren

3 reacties op “Amerikaanse brouwer naar Europa?

 1. Kees

  Je zegt : ” Op deze manier kunnen ze echter snel bijleren van de Belgische bier- en brouwcultuur “. Je bedoelt echter waarschijnlijk het omgekeerde. De Belgische bier- en brouwcultuur heeft op dit moment veel meer te leren van de Amerikanen. Iedere ontwikkeling bij de Belgen gaat op dit moment stapvoets, en een oprechte bierliefhebber kan waarschijnlijk op dit moment een geeuw niet onderdrukken als hij/zij naar de ontwikkelingen bij de Belgen kijkt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Beste Kees, dat klopt en ben ik met je eens. Echter van ‘Belgian Style’ bieren kunnen de Amerikanen uiteraard nog wel wat bij leren en daar doelde ik in dit artikel op. In de onderste alinea geef ik ook aan dat de Amerikanen zonder angst veel vernieuwing in de branche kunnen brengen..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fred Schiphorst

  Ik vraag me af of de Amerikane zoveel bij kunnen leren van de bierculturen in Europa. Ik weet dat een aantal brouwers dat al lang gedaan heeft, bijvorobeeld door eerst hier een tijd te werken. Verder borduren ze nu al voort op de europese cultuur, maar geven daar dan hun eigen twist aan. Wat een aantal Belgische brouwers in navolging van hen ook maar eens is gaan doen. Ik wee niet of we al zo ver heen zijn als de wijnwereld, waarbij wijnmakers uit Frankrijk het vak niet leren aan, maar van Australiërs, maar ik durf de stelling wel aan dat de Europeanen het nodige kunnen leren van de nieuwe bierlanden. Wat overigens niet hetzelfde is als klakkeloos overnemen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.