Belgen drinken minder bier

In het Belgische bierland is in 2010 ten opzichte van 2009 2,8% minder bier gedronken. Onze zuiderburen dronken in totaal 844 miljoen liter bier. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van de Unie van de Belgische Brouwers, gebaseerd op cijfers van 22 brouwerijen.

Voorzitter Theo Vervloet verklaart de dalende trend door de stakingen van enkele brouwers aan het begin van 2010 en de sneeuwdagen in december van het vorige jaar. En uiteraard de algemene dalende tendens om minder alcohol te drinken. Zo zou de middagpauze met een bier steeds meer verdwijnen. Vreemd genoeg proberen we in Nederland de biercultuur van de Belgen erin te krijgen die nu blijkbaar ook op losse schroeven staat. Van alle alcoholische dranken is bier nog steeds de meest gedronken drank, namelijk 57%.

Net als in Nederland is het bierverbruik in horecazaken het hardst gedaald, namelijk -4,4 % tegen -1,2 % in de winkels. Verder blijkt dat wij Nederlanders meer alcohol drinken dan Belgen. Met name tussen de Belgische en Nederlandse vrouwen zit veel verschil. Wij drinken namelijk 12,19 liter pure alcohol per jaar tegen 7,83 liter bij de Belgische vrouwen.

Bron: De Standaard en vandaag.be

Lees ook:Belgische brouwers starten campagne om meer bier te drinken
Lees ook:Nederlanders drinken 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Weer minder bier gedronken!
Lees ook:Duitsers drinken weer minder bier
Lees ook:Belgen drinken steeds meer speciale bieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.