Veel nieuws te proeven in Noord-Holland!

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: Het eerste lustrum van het Noord-Hollands Bierfestival, met een record aan brouwers en bieren die onze provincie rijk is. Organisator PINT Regio Noord-Holland is er helemaal klaar voor in de nieuwe locatie Wijkcentrum Mare Nostrum. Wat kunnen de bezoekers allemaal verwachten deze dag?

Ten eerste een brouwerijprimeur: Brouwerij De 7 Deugden uit Amsterdam opent op 5 maart a.s. pas haar deuren, maar een drietal bieren zijn al in Alkmaar te proeven! Brouwerij Florindia uit Heerhugowaard is ook voor het eerst op het festival aanwezig en gaat de drie HollandsGoud bieren schenken, welke afgelopen 17 februari pas geïntroduceerd zijn! Kunnen jullie zelf bepalen of jullie het eens zijn met mijn mening over deze bierenBrouwerij De Schans is voor de eerste keer van de partij, evenals Breugems Brouwerij.

Daarnaast zullen er een aantal nieuwe bieren te proeven zijn. Uiteraard de hierboven genoemde bieren, maar ook de eerste nieuwe bieren uit Haarlem: Witte Rook en Trinitas Tripel. De zachte IPA “Nick en Simon” van Brouwerij De Prael is een primeur! De Sconebrouwerij uit Aalsmeer neemt “Calslager Heerlijkheid” mee, als ze ´m zelf goed genoeg op dronk vinden. De Texelse neemt het bier van de vorige maand mee: Skimme, en ook De Lepelaer komt met wat bijzonders: een eenmalig, speciaal voor dit festival en een in samenwerking met Ruud van Brouwerij De Eem gebrouwen bier. De bEEMster Spitfire is een hoppig bier van 55 EBU en zal om 16:00 uur gepresenteerd worden.

Verder laat Amateurbierbrouwersvereniging ´t Wort Wat de verschillende stappen van het brouwproces zien deze dag, zal de Bier- en Verzamelaarsvereniging BAV met een stand haar vereniging promoten en ontbreekt uiteraard de PINT-stand niet. Brasserie De Mare verzorgt de catering voor de hongerigen, dus je kunt het hele festival gewoon binnen blijven.

Het Noord-Hollands Bierfestival vindt plaats op zaterdag 26 februari 2011, van 13:00 tot 19:00 uur in Wijkcentrum Mare Nostrum aan de Arubastraat 2 te Alkmaar. Te bereiken met het openbaar vervoer: pak de trein naar Alkmaar-Noord, daar vertrekt elk kwartier een bus richting Daalmeer. Na 6 minuten stap je uit tegenover het wijkcentrum.

Lees ook:26-02-11: PINT Noordhollands Bierfestival
Lees ook:Noord-Hollands Bierfestival blijft groeien
Lees ook:NHBF op nieuwe locatie een groot succes!
Lees ook:Primeurs op het Noord-Hollands Bierfestival 2012
Lees ook:Noord-Hollands bierfestival: 28 februari 2010

4 reacties op “Veel nieuws te proeven in Noord-Holland!

 1. JW

  Én er zijn twee workshops over sublieme “bier & spijs”-combinaties door Bob Molenbroek en Derek Walsh. Ik begreep dinsdag van Bob dat er nog een paar plaatzen beschikbaar zijn?!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Aikibob

  Breugems Brouwerij is heerlijk mensen zeker even proeven!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   Uh. Je bedoelt het bier van die brouwerij, ik eet meestal geen gebouwen /taalnazi :)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.