Pasta met zalmfilet, preiringetjes en Trinitas Tripel

Bij het ABT-bier van de maand hoort uiteraard weer een  bierrecept. De Jopen Trinitas Tripel past goed bij en mooi pastagerecht met zalmfilet en preiringetjes. Het gerecht is samengesteld door Han Hidalgo van Biercuisine.nl en is ook te vinden op de digitale flyer van de Alliantie van Bier Tapperijen. (foto: M. Therese Bruggeman)

 

Ingrediënten voor vier personen:
350 gram verse zalmfilet
1 kleine, dunne prei
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
4 eetlepels visfond
6 eetlepels Trinitas tripel van de Jopen brouwerij
150 gram buispasta (rigatoni)
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Buispasta (rigatoni) in ruim water beetgaar koken, afspoelen en laten uitlekken. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Verse zalmfilet in dunne reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Het buitenste blad van de kleine, dunne prei verwijderen en in flinterdunne ringetjes snijden. Afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Olie in een wok verwarmen en de reepjes zalmfilet kort roerbakken.

Visfond, bier en ringetjes prei toevoegen en nog 2 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De uitgelekte buispasta met het warme mengsel vullen. Over een vuurvaste ovenschaal verdelen en zo kort mogelijk in het midden van een voorverwarmde oven plaatsen. Als aperitiefhapje serveren. Uiteraard is het ook heerlijk om een glas Jopen Trinitas Tripel bij het gerecht te drinken. Eet smakelijk!

Bron: www.biercuisine.nl

Lees ook:Zalmfilet bij ABT-bier van de maand
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:ABT-biergerecht: Kalkoenfilet met prei, blauwaderkaas en ?
Lees ook:ABT-Gerecht: Garnalen met prei- en gele paprikasaus
Lees ook:Heerlijk gerecht bij ABT-bier van de maand

Eén reactie op “Pasta met zalmfilet, preiringetjes en Trinitas Tripel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.