Succes Omer geeft ‘problemen’…

Sinds de uitzending van Tournée Générale is het blonde bier van Omer niet meer aan te slepen. De bijna nu al legendarische woorden voor Brouwerij Bockor: “Dit is het lekkerste blonde bier dat ik ooit geproefd heb,” aldus Jean Blaute en Ray Cokes van Tournée Générale hebben geleid tot een stormloop. 

De gouden medailles voor Omer tijdens de European Beer Star in Duitsland en de World Beer Cup, dreven de verkoop al behoorlijk op. Met de uitzending van het Belgische populaire bierprogramma is het succes compleet. Nu maar hopen dat ze toch snel aan de vraag kunnen voldoen. Al meerdere malen heeft de brouwerij nu nee moeten verkopen. Het lastige is ook nog dat het brouwproces twee maanden nodig heeft. Er is dus niet zomaar even wat bier bijgemaakt.

Inmiddels zijn twee nieuwe gistingstanks in gebruik genomen en worden nieuwe warme kamers ingericht. Dit alles om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Wat bij mij dan direct in me op komt is, houd de kwaliteit in de gaten. Daar gaat de brouwerij dan ook voor zorgen aangezien ze de productie niet willen verviervoudigen om dit te kunnen waarborgen. Ik ben benieuwd, want nee verkopen is ook geen optie. Of misschien ook wel. Het blijkt namelijk dat bier met een  beperkte beschikbaarheid soms alleen maar populairder kan worden….

Bron: Standaard.be

Lees ook:Tournée Générale gemist?
Lees ook:Uitvergisten belangrijk voor biersmaak
Lees ook:Vicaris bier in de supermarkt
Lees ook:Brouwerij Bockor groeit!
Lees ook:Op 16 maart 2011 in Tournée Générale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.