Heineken verlaagt alcohol in Brits bier

Onlangs werd bekend dat de Britse regering het alcoholbeleid rondom bier verder wil aanscherpen. Zo is zij voornemens om op het speciaalbier boven de 7,5% meer tax te heffen en is er veel negatieve publiciteit geweest rondom de bieren met een alcoholpercentage van 5%. AB InBev heeft al heel wat jaren geleden de alcoholpercentages naar beneden gebracht voor de Engelse markt en nu wil ook bierbrouwer Heineken een bier voor de Britse markt met één procentpunt verlagen.

Momenteel wordt ook de overweging gemaakt dit bij andere biermerken te doen. Het alcoholpercentage van het cidermerk Strongbow gaat van 5,3% naar 4,3% in 2013. Ook wil Heineken op de glazen vermelden wat de gevaren zijn van overmatig alcoholgebruik.

Uiteraard is het een goede zaak om maatregelen te nemen tegen overmatig alcoholgebruik. Echter uit gesprekken met meerdere mensen in de Engelse horeca blijkt duidelijk dat de Engelsen  juist teveel drinken van het goedkopere, lagere alcoholhoudende bier. Ik vraag me dan ook af of dit niet averechts werkt en het probleem juist alleen maar erger maakt. Moet de overheid niet eens ingrijpen met andere maatregelen?

Bron: levensmiddelenkrant

Lees ook:Heineken op de vingers getikt
Lees ook:DJ Armin van Buuren boegbeeld verantwoord alcoholgebruik
Lees ook:GGD wil alcohol uit de supermarkt
Lees ook:Nieuwe Drank- en Horecawet een feit
Lees ook:Bier met hoofdpijnmiddel op komst

4 reacties op “Heineken verlaagt alcohol in Brits bier

 1. Eugene

  En volgens o.a. de Telegraaf van vandaag kunnen wij ook een STAP in die richting gaan maken:

  Verminder alcohol in bier’
  Utrecht – Als het aan het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) ligt, komt er minder alcohol in het Nederlandse bier. Bierbrouwer Heineken overweegt het alcoholpercentage van een van zijn Britse merken met één procentpunt te verlagen en misschien ook van andere merken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bas

  Misschien moeten ze het macho-zuipcultuur in Groot-Brittannië (en niet alleen daar) aanpakken. Minder alcohol in bier lijkt me niet een goede oplossing

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Precies, ik vind dat de omgekeerde wereld!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Alexander

   In Nederland heb je ook ‘evenementen’bier. Kennelijk is ‘zuipen’ in de kroeg een evenement.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.