InBev Nederland verlaagt waterverbruik met 11%

Zoals al uit eerdere artikels bleek zijn alle brouwerijen hard bezig met het besparen van water tijdens de brouwproces. De brouwerijen van InBev Nederland, waaronder die van Dommelsch, hebben in 2010 11% minder water verbruikt! Eind 2012 heeft InBev zich tot doel gesteld om het waterverbruik terug te dringen tot 3,5 hectoliter water per geproduceerde hectoliter bier. Daar ligt nog een uitdaging aangezien dit nu 4,62 hectoliter is.

Het watergebruik is teruggedrongen door de invoering van een besparingsprogramma waarbij water zoveel mogelijk wordt hergebruikt. Ook andere milieu barometers zoals CO2 uitstoot (een daling van 5%) en energieverbruik (ondanks de strenge wintermaanden een daling van 1,7 %) waarin 2010 goed. Een nieuwe beslagfilter, een investering van ongeveer €800.000,- in de Dommelsche bierbrouwerij, zorgt voor een verdere besparing van energie en water.

“Met deze resultaten draagt ook InBev Nederland bij aan de wereldwijde milieudoelstellingen van onze onderneming en liggen we op schema om deze eind 2012 te halen. ”, zegt Remco Boerefijn, commercieel directeur van InBev Nederland. “Omdat bier een natuurproduct is, is het voor ons essentieel om zuinig te zijn op de natuur. Deze levert ons de grondstoffen voor onze bieren en daarmee het bestaansrecht voor onze industrie. Maar ook in bredere zin is een goed milieu essentieel voor de maatschappij, zowel voor de huidige als toekomstige generaties. Daaraan committeren wij ons door onszelf strenge milieudoelstellingen op te leggen.”

Ik ben benieuwd hoe deze resultaten zich verhouden tot andere brouwerijen. Zodra het mogelijk is zal ik uiteraard zorgen voor een vergelijking. Het lijkt mij toch best een spannende klus om het waterverbruik met nog eens 1,12 hectoliter terug te brengen. Of zie ik dit verkeerd?

Lees ook:Personeel AB InBev zet zich in voor water
Lees ook:Milieudoelstellingen AB InBev voor komende vijf jaar
Lees ook:Waterschaarste toekomstige bedreiging voor bier?
Lees ook:Groeit AB InBev ook in duurzaam brouwen?
Lees ook:Is Grolsch wel duurzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.