Maak jij je zorgen om Grolsch?

Onlangs plaatste ik al een blogbericht over de speculaties rondom de toekomst van Grolsch nu banen geschrapt worden en steeds meer van de werkzaamheden uitbesteed of naar SABMiller gaan. Daarbij haalde ik ook aan dat het lokale aspect van een biermerk erg belangrijk is en op dit moment ook groei kent. Bierconsumentenvereniging PINT kwam vandaag ook met een vergelijkbaar statement naar buiten. Zie hierover meer door ook op ‘lees verder te klikken’. Tijd voor een nieuwe poll! Vul rechts op de pagina de poll in over Grolsch. Hoe ziet u de toekomst van Grolsch in Enschede? 

Er is over gesproken en we kennen de feiten: 80 banen verdwijnen in Enschede. Voor de overname van SABMiller had het bedrijf 900 banen. In twee jaar tijd wordt dat nu al teruggebracht naar 720. Jeroen Carol Visser, voorzitter van de Nederlandse bierconsumentenvereniging PINT, vreest dat het familiebedrijf in hart en nieren aan het verdwijnen is.

“Wij zijn niet zo bang dat Grolsch op korte termijn haar deuren zal sluiten en de productie naar het buitenland zal verplaatsen. Het is een supermoderne brouwerij die aan alle huidige eisen voldoet. Wij vragen ons wel af of Grolsch de band met de regio kan behouden. Dat doe je niet alleen met een paar leuke reclames,” aldus Carol Visser.

 Vul de poll in en geef uw mening! Hoe rooskleurig ziet u de toekomst van Grolsch in Enschede?

Lees ook:Reorganisatieplannen productieafdeling Grolsch bekend
Lees ook:Bier.blog.nl genomineerd voor PINT bierprijzen
Lees ook:300 banen weg bij AB Inbev
Lees ook:Speculaties over toekomst Grolsch in Twente
Lees ook:PINT: ‘Stop met stunten bier’

5 reacties op “Maak jij je zorgen om Grolsch?

 1. karel

  Ik kan nergens aanvinken dat ik me geen zorgen maak. iets in de trant van bijvoorbeeld “ze vertrekken, so what”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Jou maakt het niet uit dus… maar dan gaan we een ander antwoord in een vraag opnemen… Het doet mij wel of niets als Grolsch vertrekt. Dat is een vervolgvraag ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
 2. karel

  Naja, ik wil niet zeuren, maar de vraagstelling klopt niet.
  De goed of slecht is vooringenomen van jouw kant.
  Moeilijk stemmen zo dus.

  # Hoe zie jij de toekomst van Grolsch in Enschede?

  Twijfelachtig, of ze in Enschede blijven
  ze blijven
  ze vertrekken

  daar kan een mens wat mee..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Begrijp je punt maar als ze vertrekken is dit slecht voor de toekomst van grolsch in Enschede toch? Inhakend op de vraag. Die is er namelijk niet meer. Daar hangt geen vooringenomen mening aan vast. Enfin, ik zal ‘m even aanpassen… want ben met je eens dat het ook zonder goed of slecht kan ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 3. Edo

  Ik hoop voor mijn mede-bewoners in Twente dat Grolsch blijft. Het is en blijft de meest genoten drank hier, hoewel Warsteiner sterk in opkomst is. Ik denk trouwens dat het met de populariteit van Grolsch rap minder zal worden als de brouwerij uit Twente verdwijnt.
  Intussen wil ik wel even zeggen dat het in Twente niet bij Grolsch blijft. Er zijn ook brouwerijen in Hengelo, Gramsbergen en Den Ham, die leuk bezig zijn. En pal over de grens in Nordhorn is er ook nog één. Keus genoeg, ook voor de kritische liefhebber.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.