Wereldwijd nieuw ontwerp op verpakkingen Heineken

Sinds de oprichting in 1873 gaat de vormgeving van Heineken op flessen, blikken en verpakkingen wereldwijd voor de negende keer op de schop. Er zijn zilvertinten in het etiket verschenen, de ovalen ring is voor het eerst ‘opengebroken’ en een transparante bedrukking moeten de Heineken producten een frisse en moderne uitstraling geven. Wat mij ook opvalt is dat de binding met Nederland blijkbaar is losgelaten. *zie hieronder de reactie. Internationaal staat er dus gewoon “Brewed in Holland” en is dit dus niet het geval. Wat vind jij? Een verbetering?  

Heineken wil internationaal een meer universele en rustige uitstraling creëren van merk en producten. Uiteraard is het Ellipse glas ook terug te vinden in het ontwerp. Op de monoverpakkingen zijn de nieuwe ellipsvormige reliëfbogen te zien die ook zijn doorgegeven in het logo op de achterzijde. 

Ook de traditionele, bruine flesjes van 30cl krijgen een nieuw, papieren etiket. De 25cl monoflesjes worden rechtstreeks bedrukt waardoor een transparante bedrukking ontstaat. Hieraan is een speciaal partypakket toegevoegd die van week 15 tot week 21 in de winkelschappen komt als UEFA Champions League uitvoering. Ook is de Heineken Twistoff verleden tijd. Waarschijnlijk was deze naam gewoon veel te moeilijk aangezien het nu de Heineken Draaidop wordt. 

Verder gaat de nieuwe Heineken Fridgeverpakking ervoor zorgen dat de bierdrinker eenvoudiger zijn of haar bierblikje uit de verpakking in de koelkast kan pakken. Dat lijkt me echt een uitkomst als die blikjes eindelijk niet meer uit de verpakking rollen. Het oude Fridgepack met 12 blikjes blijft overigens wel bestaan alleen dan als een ‘Kofferpack’ voor als je een weekend weg gaat.

Enfin, oordeel zelf! Wat vind je ervan?

Lees ook:Heineken lanceert nieuwe retourfles
Lees ook:Heineken lanceert nieuw ‘vrouwen’blikje
Lees ook:High-Tech bierverpakking van de toekomst?
Lees ook:Bieractie top drie week 30
Lees ook:Amstel in nieuw jasje

6 reacties op “Wereldwijd nieuw ontwerp op verpakkingen Heineken

 1. Harry Pinkster

  Het valt me op dat de looks van het nieuwe Heineken etiket in andere landen al een tijdje wordt gebruikt. Ik heb in mn verzameling gedronken bieren een Heineken etiket uit Brazilie http://ow.ly/4kSiH en Hongarije http://ow.ly/4kSfY die ik afgelopen zomer heb toegevoegd. Het ontwerp is dus al een tijdje in gebruik.
  Het oogt allemaal wat moderner en er is zeker sprake van uniformiteit.
  Of het daarmee een verbetering is…. iedereen mag het voor zich bepalen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Harry, bedankt voor deze nuttige toevoegingen. Wellicht hebben ze deze markten als ‘proef’ gebruikt. Iets dat natuurlijk vaker wordt gedaan.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Martin Keizer

  De etiketten uit het voorbeeld zijn t/m 98 Engelstalig.
  Wat mij hierin opvalt is dat Heineken (dan ook voor het eerst) de aanduiding Lager Beer vervangt voor Pilsner. Klopt dat? En zo ja, is dat wel zo verstandig…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Norbert Cappetti (woordvoerder Heineken)

  @Fiona: vwb jouw vraag over Brewed in Holland vs Premium Quality, kan ik hopelijk hiermee evt verwarringen voorkomen.
  Op zowel de nieuwe als oude Heineken-etiketten voor de Nederlandse markt staat ‘Premium Quality’. In de foto met het historisch etiketoverzicht zie je (met de groene achterkant) de nieuwe standaard internationale verpakking, links ervan die van de exportverpakking speciaal voor USA. Dat wekt misschien de indruk dat we van ‘Brewed in Holland’ zijn afgestapt, maar dat is niet het geval. Wereldwijd verschilt de tekst op etiketten soms in detail. In de USA en UK staat expliciet ‘Brewed in Holland’ vermeld. In de rest van de wereld gebruiken we de tekst ‘Premium Quality’.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Top en dank voor de toevoeging!!

     /   Beantwoorden  / 
 4. Richard

  Door gebruik te maken van de benamingen draaidop en kofferpack zie ik juist meer binding met Nederland. De zilveren bovenkant vindt ik geen vooruitgang, het lijkt net of het blikje half vol is. Krijgen de Beertender vaatjes (m.i. veruit de beste versie van de Heineken Pilseners) ook een ander etiket ?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.