Nieuw bierfestival ‘programmaboekje’

Vind de brouwerij of je lievelingsbier op een bierfestival via de telefoon. Op van die grote festivals is het soms lastig om tussen alle tientallen brouwerijen het bier te vinden dat je zoekt. Of als je het festival verlaat in de buurt een leuk café te vinden. Telefoon is de toekomst en daarom vind ik de applicatie voor zowel Iphone als DROID telefoon van het Craft Brewers Conference een geweldige zet. Voor het eerst is het mogelijk om op je telefoon brouwerijen te vinden en uiteraard alles over de deelnemers aan de conferentie. In plaats van het papieren programmaboekje op bierfestivals is dit echt reuze handig!

Ik snap ook wel dat het boekje ook zijn charme heeft echter nu kun je op elk gewenst moment even op je telefoon kijken en is het voor de organisatie ook mogelijk om veel meer informatie aan te bieden dan alleen informatie over bier. Uiteraard heb ik het uitgeprobeerd en het was heel eenvoudig om verbinding te leggen met www.CBC2011.com. De navigatie ging snel met een schat aan informatie over de conferentie, de seminars en hotels en cafés in de buurt. Ik vind dat het een fantastisch middel is en handig op alle grote festivals! Dus wie volgt!

Bron: Craft Brewers Conference

Lees ook:Craft Brewers Conference geeft de laatste trends
Lees ook:26-03 t/m 29-03: Craft Brewers Conference
Lees ook:Overview van de Amerikaanse biermarkt 2009
Lees ook:Top 50 bierbrouwers van de USA
Lees ook:Top 50 Amerikaanse brouwerijen

9 reacties op “Nieuw bierfestival ‘programmaboekje’

 1. Fred Schiphorst

  Ik zal het inbrengen, maar ga er vanuit dat het boekje voor het Meibockfestival nog gewoon op papier verschijnt. Heeft wel het voordeel dat je er aantekeningen in kunt maken. En een boekje kan er net ietsjes beter dan een smartphone tegen als er bier over heen gaat. En je kunt goedkoper aan een nieuw boekje komen dan aan een nieuwe smartphone natuurlijk. Ik zie het dan ook meer als een aanvulling op de bestaande boekjes dan als een vervanging. Maar dit kan vallen onder de noemer “famous last words”, dat besef ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Én je hoeft niet te zoeken naar een leuk café na het Meibockfestival: In het proeflokaal van Brouweij De Prael in de Warmoesstraat vindt een afterparty plaats!

     /   Beantwoorden  / 
 2. hagar

  Er gaat niets boven een papieren bierboekje… gewoon lekker kliederen met een pen om vervolgens aan het eind van de dag het inmiddels van bier doorlopen boekje te vergeten mee naar huis te nemen…
  Geluukig heb je desmaakbeleving in je geheugen geprent…!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Alexander

  ik heb geen iphone/android-ding. En nu?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Boekje kopen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Alexander

    Ik dacht dat de discussie verliep naar _zonder_boekjes_. En boekje kopen? Alleen als ik er een glas bij krijg ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. karel

   Gezellig een praatje maken met de mensen om je heen.

     /   Beantwoorden  / 
 4. John Brus

  Ik vind het een leuk idee. Niet als vervanger, maar als alternatief naast het boekje. Maar … ik daag alle programmeurs uit om een algemene applicatie te schrijven. Een die elke festival organisatie kan inzetten om het boekje digitaal aan te bieden. Met – zeker weten dat die er zijn – de allerlaatste wijzigingen wel verwerkt. Indien er geïnteresseerde programmeurs zijn, wil ik wel meedenken over functionele eisen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. jasper

  Kijk dat is mooi gebruik maken van slimme telefoons. Met onze biernavigatie hebben we afgelopen horecava en BBB hier ook mee ge-experimenteerd. Ging goed en gaan festival-navigatie zeker een vast onderdeel van onze app maken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.