Zythos Bierfestival verplaatst naar Leuven

Het bierfestival van Zythos zal op zaterdag 28 en zondag 29 april 2012 plaatsvinden in Leuven. Daarmee heeft de organisatie afscheid genomen van de plaats Sint-Niklaas. Op de locatie waar het dit jaar (in 2011) plaatsvond kon in 2012 geen beroep meer worden gedaan aangezien het tegen de vlakte gaat. Er werd eerst nog gesproken over een locatie aan de andere kant van het spoor. Echter die was alleen maar kleiner en gaf dus geen mogelijkheid tot groei.   

In De Brabanthal in Leuven kan met een overdekte oppervlakte van 6.000 vierkante meter een behoorlijk festival worden neergezet. Dit past voor Leuven bovendien bij de profilering als bierstad van België. Enige nadeel van de locatie is de afstand tot het station. De organisatie heeft al aangegeven te gaan werken met pendelbussen waardoor de reistijd vanaf het station 10 minuten zal bedragen. Wat mij betreft een goede keuze! De accomodatiecapaciteit is namelijk ook beter waardoor het dus eenvoudiger wordt een hotelkamer te reserveren.  

Bron: Het stroomt bier

Lees ook:28-4 en 29-4-’12: Zythos Bierfestival Leuven
Lees ook:17-12/18-12: Kerstbierfestival Essen, België
Lees ook:Wormer Bierfestival weer terug op oude locatie
Lees ook:Gezocht vernieuwende amateurbrouwers
Lees ook:02-06-’11: Oirschot’s Speciaalbier Festival 2011

2 reacties op “Zythos Bierfestival verplaatst naar Leuven

 1. Fred Schiphorst

  De stad is wellicht een goede keuze, de plaats wat mij betreft wat minder. De hal ligt nogal eeneind uit het centrum. Ik vind dat nogal een nadeel. Het contrast met de 24 uurs midden in het centrum van Antwerpen begint wel heel erg groot te worden. Van een bruisende binnenstad naar een industrieterrein. Ik hoor al van mensen die overwegen om het festival maar voro gezien te houden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   Idd, 4 km is nogal wat. Ernaartoe lopen soit, maar terug. Ook al rijden er pendelbussen…. En dan ook nog eens +3 uur voor reizen. Het gaat heel moeilijk worden volgend jaar.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.