Glutenvrij Hoeksch bier beperkt verkrijgbaar

De Hoeksche Waard Brouwerij heeft haar glutenvrije bier binnenkort in beperkte mate beschikbaar. De brouwerij brouwt exact wat vooraf al is afgenomen. Volgens eigen zeggen is de markt klein en dus worden kleine hoeveelheden gebrouwen. Het glutenvrije bier is een blond bier, niet gepasteuriseerd en voor een redelijke prijs te koop.

De bierbrouwer geeft consumenten de gelegenheid om mail te sturen als je dat glutenvrij pils wilt kopen. Vervolgens wordt het bier per TNT post bij je afgeleverd. De vraag is of zo’n kleinschalige productie werkelijk terecht is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ongeveer 1 op de 100 mensen coeliakie heeft. Dit betekent een intolerantie voor gluten. 15.000 mensen in Nederland weten inmiddels dat ze coeliakie hebben. Ook nog eens een groot aantal mensen volgt een glutenvrij dieet om andere redenen.

De vraag is of de afzet zoals Brouwerij Hoeksche Waard zegt echt zo beperkt is. ”Sinds de brede lancering van ons pils in september 2010 is de vraag naar Mongozo Premium Pilsener enorm. Uiteraard is ons bier naast glutenvrij ook nog biologisch en fairtrade wat het natuurlijk extra bijzonder maakt,” aldus Jan Fleurkens van Mongozo. 

Ik weet dat bij patiënten die echt glutenvrij moeten eten en drinken het belangrijk is dat ze weten dat het bier echt glutenvrij is. “De Hoeksche Waard Brouwerij test het bier in twee laboratoria, een van de brouwerij en één van de distrubteur. Dus dat zit echt goed en is safe,” aldus Kees Ammerlaan.

Bron: Brouwerij Hoeksche Waard

Lees ook:Mongozo pils bij alle Colruyt supermarkten
Lees ook:Brouwerij Hoeksche Waard lanceert glutenvrij pils
Lees ook:Glutenvrije trend zet door
Lees ook:Canada eerste plek met Mongozo pils op de tap
Lees ook:Fairtrade scoort beter dan grote biermerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.