Slecht nieuws voor Tsjechisch Budweiser Budvar

Eerder was er nog goed nieuws te melden voor het Tsjechische bier ‘Budweiser Budvar’ dat al bijna een eeuw de strijd aangaat met AB InBev om het gebruik van de merknaam Bud. Onlangs waren door het Europese Hof de rechten nog toegewezen aan Budvar en mocht zodoende AB InBev de naam Bud van Budweiser niet voeren in de Europese Unie.

 

Volgens het Europese Hof van Justitie wordt het vonnis nu weer verbroken aangezien het naast het bezit van de rechten voor een logo of merknaam ook moet aantonen dat het voldoende gebruikt wordt. Oftewel men moet het merk Budvar ook echt commercieel gebruiken in de markten. Hiermee is AB InBev een stap dichterbij gekomen om Bud of Budweiser ook in Duitsland en Tsjechië te gebruiken. Europees Harmonisatiebureau voor de Interne Markt (Ohim) gaat uiteindelijk een beslissing nemen.

Als het vonnis uiteindelijk positief wordt uitgesproken voor Budweiser dan kan het vervolgens eindelijk in 27 EU-landen, tegen 23 nu, worden gebruikt. Naar mijn idee trekt zo’n ‘kleine’ ten opzichte van zo’n grote aan het kortste eind en kan de strijdbijl beter begraven worden, toch? Nu is het zelfs zo dat van de naam ook steeds minder geprofiteerd kan worden aangezien het bijvoorbeeld in de V.S. steeds minder populair wordt.

Bron: De Standaard

Lees ook:AB InBev mag merknaam Bud toch registreren
Lees ook:Tsjechische Budvar behoudt Budweiser in UK
Lees ook:Geen alleenrecht naam Budweiser
Lees ook:Geen erkenning Budweiser
Lees ook:Geen merknaam cannabis in biernaam

3 reacties op “Slecht nieuws voor Tsjechisch Budweiser Budvar

 1. arnoud

  vind het alleen jaamer dat idd een kleintje weer moet wijken voor een grote terwijl de budweiser uit tsjechie staat voor een kwaliteits pils en dat kan naar mijn mening niet gezegt worden van bud

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frans Ruiter

  Ik vind dat Budweiser ook wel eens wat mag gunnen. Zou ze ook te prijzen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 3. arnoud

  swerelds grootste brouwer is gierig he

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.