Amstel introduceert het nieuwe tappen met Tapje

Het is de eerste brouwer die deze innovatieve tap op de markt breng waarbij een tapinstallatie niet nodig is. Amstel Tapje. Het is de nieuwe variant van thuis vers bier tappen en een aanvulling op de Beertender, deze gaat dus niet het assortiment uit. Tapje is een PET-wegwerpverpakking. Vanaf 15 april is het beschikbaar op de markt. (foto: © Photo Republic)

Als de introductie in Nederland heeft plaatsgevonden zal het een vervolg gaan krijgen in de rest van de wereld en bij succes ook voor andere biermerken van Heineken. Volgens marketingdirecteur Hans Böhm is de beertender erop gericht om iedere dag thuis bier te tappen en is Tapje vooral voor ter vervanging van een krat bier. Eenmaal geopend dan is het bier nog 30 dagen houdbaar.

Natuurlijk is het oh zo bekende flesje bier wel heel wat goedkoper dan dit Tapje. Voor een krat Amstel betaal je voor 7,2 liter 11,19 euro en voor 4 liter Tapje staat de kassaprijs op 9,49 euro. De koelingstijd van het bier is 10 uur. Naar mijn idee is dat wel erg lang en kan zeker een nadeel vormen. Iets dat Amstel zelf ook had gezien en dus direct een apart verkrijgbaar koelelement van 4,99 euro, de bierkoeler, introduceert. Hiermee is de koeltijd verkort tot slechts één uur. De verpakking kan na gebruik zo de vuilnisbak in of zoals dat in veel woonplaatsen gaat bij het plastic.

De komende maanden is de introductie van Tapje te zien in abri’s en op TV. Ook zal de tap in 1.500 sportkantines te vinden zijn. In mei zal de Heineken Tap op de markt volgen die de Keg Draft moet gaan vervangen.

Is dit geen slim en geniaal idee? De nadelen die een eerdere tap had zijn voor mij met deze nieuwe innovatie weggenomen. Het enige is de lange koelingstijd want een aparte bierkoeler valt dan mogelijk weer onder het kopje ‘teveel gevraagd in aanschaf’. Uiteraard is het te hopen dat snel andere biermerken en soorten volgen. Iets dat Algemeen Directeur Philip de Ridder ook ziet zitten op een feestje. Alleen jammer, ondanks dat het inderdaad door heel wat vrouwen gedronken wordt, dat witbier dan weer voor vrouwen is. ‘Zucht’ Misschien vormt dit de brug naar ‘ook bier voor vrouwen’?

Bron: Adformatie en Amstel.

Lees ook:Biercommercial: Heineken en Amstel Tapje!
Lees ook:Bieractie top drie week zeven
Lees ook:Meespelen in de Amstel-commercial
Lees ook:Bieractie top drie week 52
Lees ook:Amstel introduceert blond bier voor man

11 reacties op “Amstel introduceert het nieuwe tappen met Tapje

 1. arjen

  Er staat een foutje in de tekst: Natuurlijk is het oh zo bekende flesje bier wel heel wat goedkoper dan dit Tapje. Voor een krat Heineken betaal je voor 7,2 liter 11,19 euro en voor 4 liter Tapje staat de kassaprijs op 9,49 euro –> Krat Heineken moet krat amstel zijn.

  Groeten Arjen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Twee bieren één gedachte ;-) . Amstel en Heineken you are right. ;-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. bAVkito

    Inderdaad—–1 pot NAT

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sjakie

   Wat moet je met zo’n tap biertje. Echt waardeloos. Koop dan aub een biertender als je het zo moet doen maar dit niet. Echt super onhandig. Je hele koelkast herinrichten als je niet de koeler koopt en er is nog niet eens mee te tappen. Pas na het 5de of het 6de biertje ( fluitje ) komt er een normaalbiertje uit, anders alleen maar schuim. Blunder wat mij betreft, dat ik erin getrapt ben.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ja. Dit is geen 1 april grap ;-) . Was gisteren een persconferentie waarbij zelfs Philip de Ridder aanwezig was…. Lijkt me dan een hele dure grap.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Richard

  Ziet er natuurlijk erg leuk uit, maar begrijp het echt niet. Waarom dit op de markt brengen als je al tapbier hebt voor de Beertender ? Voor de Beertender ook 4 liter en zelfs goedkoper voor iets minder dan 8 euro bij een grote landelijke slijter, de Beertender houdt het bier continu en stabiel koel, en heeft een bijbehorende lekbak ! en dan nog al die lege plastic ondingen rondslingerend bij de vuilnis, goed voor het milieu !!! Deze kan ik ook niet plaatsen” Volgens marketingdirecteur Hans Böhm is de beertender erop gericht om iedere dag thuis bier te tappen en is Tapje vooral voor ter vervanging van een krat bier” Hoezo ? De Beertender vaatjes zijn ook 30 dagen houdbaar en kan je tussentijds ook aangebroken in de koelkast zetten (kost dus geen extra stroom) enne drinkt standaard de eigenaar van een Beertender elke dag en iemand die flesjes drinkt niet elke dag ? Oh ja als die Bierpad in de winkels ligt koop ik hem natuurlijk gelijk :-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Tja… zit wat in. Overigens neemt die Beertender volgens mij wel veel meer ruimte in.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Robbert

  Grolsch is juist gestopt met de Cheersch, wat een vergelijkbaar systeem is, omdat de verkopen tegen vielen.
  Daarom vraag ik me af of dit wel een verstandige zet is…
  Ik denk dat ze gewoon beter een Amstel versie van het Heineken tapvat hadden kunnen maken; geen ontwikkelingskosten meer en makkelijker mee te nemen.
  Sowieso is de markt voor thuistaps nooit geworden wat de brouwers ervan verwacht en gehoopt hadden denk ik.
  Ik heb zelf een Perfect Draft, maar ik denk dat ik het ding hooguit 2 a 3 keer per jaar gebruik. Verder staat hij lekker in de weg in de keuken… Een krat is gewoon veel goedkoper en makkelijker.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Richard

  Heineken lijkt helemaal een beetje de weg kwijt met het thuistappen. De Beertenders in Frankrijk en de VS maken gebruik van de 5 liter tapvaten waarin je de 4 liter vaatjes uit Nederland, Oostenrijk en Zwitserland niet in kan plaatsen. Op deze vaten zit dus ook geen statiegeld ! 8 Euro voor 4 liter superlekker tapbier voor de Beertender is echt niet duur, en de prijs is gedaald de laatste tijd !.De (zachte)smaak en beleving van het zelf tappen zijn voor mij belangrijker. Overigens is het makkelijker te sjouwen met volle en vooral lege Beertender vaatjes dan met lege of volle kratten, en in meeste koelkast kan je wel 1 of 2 vaatjes koud houden. Maare ieder zijn eigen keus en smaak natuurlijk :-)

    /   Beantwoorden  / 
 5. marcel

  Heineken had toch al zo een tap of lees ik het verkeerd. groeten marcel

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.