Ziek paard genezen door bier

Nu denk je natuurlijk direct, dit is een 1 april grap. Dat dacht ik zelf ook. Na enig speurwerk toch niet. Het originele bericht dateert namelijk niet van vandaag. De Australische Steve Clibborn had zijn zes jaar oude paard al opgegeven. Die had last van enorme kolieken, het verdraaien van delen van de darmen, en de veearts zag het somber in. De redding kwam door het geven van bier. Na op internet divers speurwerk te hebben verricht blijkt het voor paarden toch goed te zijn. Met name voor de nieren en bijvoorbeeld de vacht. 1 flesje bruin bier per dag zou wonderen doen. (foto: Jacklyn Wagner)   

De boer kon zich herinneren vanuit een oud verhaal van aboriginals dat zieke dieren genezen na het drinken van zelfgebrouwen bier. Als het om alcohol en bier gaat dan weten aboriginals daar natuurlijk alles van!

Na een paar dagen op een bierkuur gezet te zijn begon het paard weer beter te worden. Steve denkt dat dit mogelijk komt door de invloed van het koolzuur in het bier op de maag van het paard. Inmiddels staat er weer gewoon water op het menu aangezien het toch erg kostbaar begon te worden. En wie denkt dat dit een 1 april grap is? 

Bron: HLN

Lees ook:1 april grap van Heineken
Lees ook:Bier drinken voor een mooiere wereld
Lees ook:Speight’s beer naakt kalender in opspraak
Lees ook:Nieuw bier of 1 april-grap
Lees ook:Nederlandse brouwerijen maken massaal kroningsbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.