Reorganisatieplannen productieafdeling Grolsch bekend

Begin maart werd bekend dat bij Grolsch 80 banen zouden verdwijnen en dat vooral de meeste klappen bij commerciële en stafafdelingen zouden vallen. Ook de productie- en logistieke afdelingen zouden daar niet bij gespaard worden. Gisteren zijn de reorganisatieplannen bij Grolsch op deze laatstgenoemde afdelingen bekendgemaakt. 17 voltijd arbeidsplaatsen wil  bierbouwer Grolsch uit Enschede op de productie- en logistieke afdelingen laten verdwijnen. Zowel Grolsch als SABMiller geen een reactie verderop in dit artikel! 

Deze plannen komen bovenop de 80 banen die al verdwijnen bij de commerciële en stafafdelingen. Grolsch geeft aan niet anders te kunnen vanwege de huidige marktsituatie. Zij is gedwongen om de organisatie aan te passen op de dalende marktomstandigheden. Of zou het een voorbereiding zijn op een aanstaande overname van bierconcern SABMiller waar Grolsch een onderdeel van is. Over de toekomst zijn de lezers van dit blog nog verdeeld.

Uit een peiling blijkt het volgende:
38% zegt dat Grolsch in Enschede blijft, 33% gelooft dat ze gaan vertrekken en 29% geeft aan de situatie twijfelachtig te vinden.

Grolsch en SABMiller willen hierin alle onzekerheid wegnemen en geven de volgende reacties: 

Nigel Fairbrass, Head of Media Relations SABMiller: “De brouwerij heeft een solide toekomst in Enschede als de thuisbasis van Grolsch en we hebben niet de intentie om de brouwerij te sluiten. Het is een belangrijke productielocatie voor SABMiller. We hebben veel respect voor het erfgoed van Grolsch en erkennen de belangrijke sociale en economische rol die Grolsch speelt in Nederland.”

Rob Snel, Managing Director Koninklijke Grolsch: “Bier is een product met een sterke regionale verankering. Het oosten van het land is onze thuisbasis en daar zijn we trots op. Van oudsher hebben we in deze regio veel loyale consumenten. Bovendien draagt ons erfgoed mede bij aan ons imago. Grolsch is verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. In deze markt hebben we te maken met een jaarlijks dalende bierconsumptie en een verhevigde concurrentie. Daar zullen we actief op in moeten spelen. Daarvoor is een meer flexibele, marktgerichte en meer efficiënte organisatie noodzakelijk. Onze vestigingsplaats staat daarbij absoluut niet ter discussie. Grolsch is en blijft gevestigd in Enschede.” 

De vakbond FNV Bondgenoten zal het nut en de noodzaak van de reorganisatieplannen eerst grondig onderzoeken.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Grolsch wil 80 banen schrappen
Lees ook:Maak jij je zorgen om Grolsch?
Lees ook:Grolsch gaat terug naar de oorsprong in Groenlo
Lees ook:Bierbrouwer Grolsch valt in de prijzen
Lees ook:Grolsch krijgt nieuwe Belgische Algemeen Directeur

Eén reactie op “Reorganisatieplannen productieafdeling Grolsch bekend

  1. boeskoolvak120

    Op een dag drink je geen bier meer, maar????????????????

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.