Verhoging leeftijdsgrens alcohol naar 18 jaar?

De discussie is weer volop aan de gang. Gemeentes willen de leeftijd waarop alcohol gedronken mag worden verhogen naar 18 jaar. En daar komt nog bij dat ook de overheid zich er weer mee gaat bemoeien. Diverse stemmen gaan daar op om de leeftijdsgrens ook te verhogen naar 18 jaar. Iedereen kent inmiddels mijn mening. 1. stop met ophogen van de leeftijdsgrens maar richt je op informatie en begeleiding van jongeren en ouders en 2. richt je niet continu op al die negatieve jongeren die binge drinken en comazuipen. 3. maak beleid over programma’s op tv.

Door je als maatschappij te focussen op de rotte appels, zakken we steeds verder weg. Probeer ook de positieve ontwikkelingen meer te belichten. Op 2 april 2011 stond het programma Rondom 10 op Nederland 2 om 21.10 uur in het teken van de problematiek en het alcoholbeleid in Nederland. Er werd een debat gevoerd met ouders, kinderartsen en jongeren. kinderarts Rolf Pelleboer, Chris de Meij (VVD Hoorn), Stiva-directeur Peter de Wolf en ouders met hun kinderen gaan de discussie met elkaar aan.

Volgens onderzoek van de NCRV wil een groot deel van Nederland de leeftijdsgrens van alcoholgebruik ophogen naar 18 jaar. Ook best opmerkelijk. Je kunt tijdens de uitzending mee twitteren via #rondom10. Uiteraard ga ik dit op de voet volgen!

Lees ook:Verhoging leeftijdsgrens alcoholconsumptie naar 18
Lees ook:Waarom nu weer leeftijdsgrens verhogen?!?
Lees ook:Nieuwe verhoging leeftijdsgrens alcoholgebruik heeft geen zin!
Lees ook:Comazuipers drinken veel gedistilleerd
Lees ook:Ouders sleutel bij comazuipend kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.