‘Overnamestrijd’ tussen Heineken en SABMiller?

De strijd om de Zuid-Amerikaanse biermarkt gaat onverminderd door. En niet tussen AB-InBev die daar nu al een prominente plaats inneemt maar tussen Heineken en SABMiller. De Braziliaanse brouwerij Schincariol, de nummer 2 in Brazilië, zou mogelijk overgenomen kunnen worden door een van beide bierconcerns. De brouwerij is bekend om de biermerken Primus, Schin en Devassa-bier. 

SABMiller is nog nauwelijks aanwezig in dit Zuid-Amerikaanse land. Heineken heeft via Cervejarias Kaiser zo’n 8 tot 9 procent van de markt in handen en pakt daarmee een vierde plaats in de markt. Uiteraard zal een overname door Heineken weer een extra groeikans bieden. Met name omdat haar eigen bier in Brazilië nog geïmporteerd wordt.

Natuurlijk is hiermee de druk voor Heineken niet echt hoog. SABMiller heeft momenteel nog geen tot nauwelijks een voet aan wal gezet in dit Zuid-Amerikaanse land. Dus dit kan dan weinig kwaad. Maar wat als AB-InBev achter de schermen begint te pushen? Die was toch ook op overnamepad? Twee vechten er om een been en de derde gaat er mee heen? We will see….

Bron: Beursduivel

Lees ook:SABMiller koopt Argentijnse brouwer CASA Isenbeck
Lees ook:Heineken heeft Braziliaanse brouwer in vizier
Lees ook:AB InBev wil volledige zeggenschap over Corona
Lees ook:Speculaties over grote bierovername groeien
Lees ook:AB InBev investeert verder in Azië

0 reacties op “‘Overnamestrijd’ tussen Heineken en SABMiller?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.