Gulpener lanceert Klimaatneutraal Ecologisch bier

Op 8 april tijdens het Locallicious symposium zag om 16.00 uur de nieuwe parel van Gulpener het levenslicht: Limburgs Land Ur-Weizen. Een klimaatneutraal econologisch bier! Dit bier is een uitbreiding op de bestaande  ecologische klimaatneutrale Limburgs Land range van de brouwerij. Deze weizenbier wordt gebrouwen met uitsluitend biologische tarwe, gerst, hop en natuurzuiver water uit eigen bronnen. De grondstoffen worden, net zoals bij de andere Gulpener bieren, verbouwd door de Limburgse boeren.

Tijdens het symposium geeft Gulpener een nieuwe invulling aan duurzaamheid. Van technische naar maatschappelijke duurzaamheid waarbij de regionale omgeving een belangrijke rol speelt. Niets voor niets is de naam van het symposium Locallicious: Local=Delicious.

Limburgs Land Ur-Weizen heeft een alcoholpercentage van 5,3% en heeft de herkenbare weizenuitstraling met een barnsteenachtige kleur. Het bier beschikt over een stabiele schuimkraag met een stevige mousse structuur. Uiteraard een mooi moment om het ‘weizenseizoen’ mee in te luiden.

Het klimaatneutrale, ecologische bier is verkrijgbaar in de horeca (fust), supermarkt en slijterij en wordt gedronken uit een uniek 25 cl of 50cl Gulpener Ur-Weizen glas.

Bron: Gulpener

Lees ook:Gulpener introduceert biologische bierrange
Lees ook:Gulpener in teken van de hopoogst
Lees ook:Nieuwe Gulpener biologische bierrange snel uitverkocht
Lees ook:Volg PINT Symposium ‘Vrouwen aan het Bier’
Lees ook:Gulpener exclusief op de Floriade 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.