Préaris Quadruple is beste hobbybier van België

Kijk het tweede bier met Quadrupel in de naam is in België een feit. De winnaar van de titel ‘beste hobbybier van België’ is de Préaris Quadruple. Na een voorselectie uit meer dan honderd inzendingen besliste de jury van de Brouwland Biercompetitie gisteren in het Gentse ICC dat de  “Vliegend Paard Brouwers” uit Oedelem het beste hobbybier van België hebben. In die jury zaten veel BB-ers (Bekende Belgen) zoals filmregiseur en bierliefhebber Julien Vrebos en de brouwers van Oval en Dubuisson.  

In de finale werd er zoals ik eerder schreef tussen zeven teams gestreden die de winnaar waren in de regionale selecties. De strijd ging tussen:  ’De Bier Musketiers’ uit Rijmenam, ‘Graaf de Brigodebrouwerij’ uit Hasselt, ‘Vliegende Paard Brouwers’ uit Oedelem, ‘Bubble Team’ uit Fayt-Lez-Manage, ‘Puissant’ uit ‘Vedrin’, ‘Sasquatch’ uit Gentinnes en het studententeam ‘L’Agro’sse Team’.

Van het bier Préaris Quadruple zal nu 500 liter professioneel gebrouwen gaan worden. ”Wat een rijpheid voor een hobby-bier: een volle mond, rijk, maar evenwichtig, kleine fruit-toets, heel volwassen. Een bier om te degusteren”, argumenteerde jurylid Paul Arnott, meester-brouwer van brouwerij Dubuisson.

Als het bier aanslaat zal er naar verwachting wel meer dan 500 liter gebrouwen worden. Van het winnende bier van vorig jaar is 1500 liter gebrouwen. Dat is nog eens een biercultuur!!! Erg benieuwd naar deze quadrupel!

Bron: Hln.be

Lees ook:Wie wint de titel ‘Beste hobbybier van België’?
Lees ook:Nederlands team wint Belgische bierbrouwcompetitie
Lees ook:Zythos Bierfestival Leuven voor de deur
Lees ook:Brouwland biercompetitie van start
Lees ook:Vijfde Brugs bierfestival druk bezocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.