Rijnwouds Zomerblondje: stoer bier

Via mijn familie kreeg ik een fles Rijnwouds Zomerblondje van Brouwerij De Oude Rijn. Weer iets nieuws waar ik nog niet van gehoord had. Wanneer smaakt dit bier nu beter dan op een mooie lentedag. Op het etiket staat dat dit een stoer bier is voor mannen en vrouwen. Kijk dat vind ik nog eens uitnodigend! En zeker als je het bier proeft. De hopbitterheid komt je duidelijk tegemoet!

Bierbrouwerij De Oude Rijn uit Hazerswoude-Rijndijk brouwt bij De Prael of liever gezegd brouwde maar daar kom ik aan het einde van dit artikel op terug. Het is een vol hopbitterbier met slechts 6,3% alcohol. Ik zeg ‘slechts’ aangezien je dit absoluut als een sterker en zwaarder bier ervaart.

De brouwerij vermeldt zelf dat dit een bier is met een ‘bite’. De smaak doet mij wel erg denken aan een Amerikaans type bier. Naar mijn idee zit hier Amarillo hop in aangezien de hopsmaak erg scherp is. Natuurlijk kan het ook zijn dat er gebruikgemaakt is van dry hopping. Naast een hopbitterheid zit er ook een klein zoetje in die ‘m toch weer wat zachter maakt en de scherpte wat weg neemt.

Een mooi pittig en fris bier dat 100% biologisch, ongefilterd en ongepasteuriseerd is en gebrouwen van twee mout- en twee hopsoorten en een standaard ondergist. Helaas heeft de brouwerij zoals hij zelf zegt op ‘zijn websitepagina’ dit jaar geen tijd om bier te brouwen. Dat is jammer. Dit Rijnwouds Zomerblondje is een bier met echt een eigen stijl en zou heerlijk zijn voor een mooie zomeravond! 

Lees ook:Hertenheer: smaakvol bitter blond bier
Lees ook:Bier proeven: Green Hopping 2012
Lees ook:Bierproef: Wiske echt voortreffelijk
Lees ook:Welke smaak wil jij meer in bier in 2013?
Lees ook:Struise Brouwers introduceert nieuw bier

Eén reactie op “Rijnwouds Zomerblondje: stoer bier

  1. Bruno Langer

    Fiona, wat een leuk stukje heb je geschreven. Ik voel me vereerd. Mijn naam is dus Bruno Langer en ik ben de brouwer van het Zomerblondje. Op een later tijdstip hoop ik meer van het Zomerblondje te brouwen, want ik vind het zelf ook lekker. Jammer dat alles op is.
    Dank je voor je compliment. Ik vind het leuk om te brouwen en er een feest van te maken. En dat is ook wat je proeft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.