Dentergems Wit van Duvel naar Brouwerij Het Anker

Dentergems Wit, ooit de nummer twee witbier op de Belgische markt, krijgt een nieuw leven onder de vlag van Brouwerij Het Anker, bekend van Gouden Carolus. Het biermerk had Brouwerij Duvel Moortgat erbij gekregen door de overname van het failliete Liefmans Breweries echter zij zag hier geen toekomst meer in. Door de vraag van een Amerikaanse invoerder is de bal weer gaan rollen.

Terwijl wij hier in Europa het hoogtepunt van tarwebieren, onder impuls van Pierre Celis, in de jaren 80 en 90 kende, zit het witbier volume in de VS nog steeds in de lift. Tien jaar terug importeerde de toenmalige Amerikaanse importeur 3.000 hectoliter Dentergems Wit.

Zoals de brouwerij zelf zegt is het goed om te zien dat de export van Belgische bieren blijft groeien en expertise en know-how bij hen wordt gevraagd. Brouwerij Het Anker exporteert momenteel 65% van de 16.000 hectoliter gebrouwen bier naar 25 verschillende landen. Grootste afnemers zijn de Verenigde Staten, Mexico, Frankrijk, Nederland en Italië.

Helaas is het ‘oude’ witbier voorlopig alleen in Amerika verkrijgbaar en is over een terugkeer op de Europese markt geen sprake.

Lees ook:Bavik en The Musketeers vallen in de prijzen
Lees ook:Brouwerij Corsendonk sluit nieuw contract in China
Lees ook:Brouwerij Anders werkt aan tomatenbier
Lees ook:Brouwerij Het Anker creëert ruimte
Lees ook:Italië brouwt steeds meer bier

0 reacties op “Dentergems Wit van Duvel naar Brouwerij Het Anker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.