Westvleteren nog altijd populair

Ondanks alle verontrustende publiciteit rondom Westvleteren blijft dit bier populair en komen mensen van over de hele wereld naar de brouwerij om dit bier te bemachtigen. Eerder dit jaar ontstond veel ophef over het meer commercialiseren van het bier door het in de winkel te brengen. Een belangrijke reden voor deze stap was de slechte staat waarin een deel van de abdij verkeert. Voor reparatiewerkzaamheden is geld nodig die de monniken op deze wijze bij elkaar willen vergaren. Hieronder is een recent YouTube filmpje te zien over de nog altijd problematische en tijdrovende bestelwijze van Westvleteren. Een een smaaktest. Is het bier nu echt zo goed? 

Zelfs zonder verzekerd te zijn van één bak bier van 24 flesjes reizen mensen vanuit de V.S. af naar Westvleteren. Volgens Jef van den Steen komt het succes vooral ook door het verhaal eromheen. Drie sommeliers gaan bekijken of zij Westvleteren eruit kunnen halen en deze uiteraard volgens hen de beste is. De conclusie luidt zoals veel bierkenners kunnen voorspellen! 

Bron: Trappisten Beleven

Lees ook:Win het bier Westvleteren 12
Lees ook:Westvleteren Bouwsteenbox alleen voor Sligro klanten
Lees ook:Trappisten Lezing en proeverij
Lees ook:Westvleteren bouwsteenbox groot succes in VS
Lees ook:Ook St. Bernardus heeft leveringsproblemen

5 reacties op “Westvleteren nog altijd populair

 1. Dennis

  Eerste paasdag ga ik een Westvleteren 8 en een Westvleteren 12 nuttigen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kees Beerepoot

  De laatste drie maal dat ik Westvleteren heb gedronken was ik niet speciaal onder de indruk. Twee maal daarvan was in een blinde proeverij van zes bieren. en maal daarvan was Westvleteren zelfs mijn laagst gewaardeerde bier.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Zonder aan het bier af te doen: ik vraag me af hoe populair het zou zijn als het gewoon het als Westmalle in de supermarkten en bij slijters zou liggen. Ik vind het moeilijk bier en hype van elkaar te scheiden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    Ik had dit dus geschreven voor ik het filmpje had gezien. Maar de conclusie herken ik behoorlijk

      /   Beantwoorden  / 
 3. Bas

  Ik heb de Westvleteren 12 1x mogen proeven (op de Brugse Bierfestival) en vond hem zeer lekker! Jammer dat het zo moeilijk verkrijgbaar is

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.