ABT-bier van de maand: Vicardin

Deze maand staat op de tap bij de cafés aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen een bijzonder bier, namelijk de Vicardin van Brouwerij Dilewyns. Het is een nieuw biertype namelijk de type tripel-gueuze. Ik heb ‘m zelf al mogen proeven op het Zythos Bierfestival. Serieus een bijzonder mooi bier met een alcoholpercentage van 7 procent. De smaak is in eerste instantie zoet-zuur waarbij het zoete karakter uiteindelijk de boventoon voert in de afdronk. Absoluut verfrissend en bijzonder goed van smaak. 

De ingrediënten zijn water, mout, gefilterde gueuze Girardin, suiker, hop en gist. Toch wel een complex bier met hergisting op fles. Over Brouwerij Dilewyns schreef ik eerder een blogbericht. Deze startende brouwerij die sinds eind 2010 zelf brouwt wordt gerund door vader en dochter. Dilewyns geniet vooral bekendheid met het bier Vicaris. Ik zou zeggen proef het bier bij een van de ABT-cafés in de maand mei.

Lees ook:Brouwerij Dilewyns introduceert nieuw bier Quinto
Lees ook:St Feuillien Tripel: stevig biertje
Lees ook:19-7/20-7-’11: In de Wildeman gueuze en kriekendagen
Lees ook:Nieuwe brouwerij in ‘t Gooi
Lees ook:ABT-Bier van de maand: Wilderen Tripel Kanunnik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.