Makreelfilet met komkommer, rode ui en ABT-bier Vicardin

Een prachtig gerecht om te eten tijdens warme dagen is makreelfilet met komkommer, rode ui en Vicardin. Een bijpassend gerecht bij het ABT-bier van de maand en samengesteld door Han Hidalgo. Het maken van dit gerecht gaat relatief snel echter de makreel dient vooraf wel wat uren te ‘trekken’ in de marinade. (foto:  M. Therese Bruggeman)  

 

Ingrediënten voor vier personen:
4 kraakverse makreelfilets
2 eetlepels bloem
1 rode ui
1 halve komkommer
4 eetlepels zonnebloemolie
2 dl Vicardin
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Komkommer schillen, halveren, zaadlijst eruit snijden en met een trekkertje (zesteur) sliertjes  snijden. Rode ui schillen, in flinterdunne plakjes snijden en samen met de sliertjes komkommer ruim 4 uur in een mengschaal in Vicardin marineren. Overgebleven graatjes met een pincet verwijderen en de filets in gelijkmatige stukjes snijden. Met weinig zout en bloem bestrooien en de overtollige bloem afslaan.

Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de stukjes om en om bakken. Uit de pan halen en op keukenpapier plaatsen. Naar smaak met peper en zout bestrooien en samen met de gemarineerde komkommer en rode ui serveren. Een smakelijk aperitiefhapje waarbij ook de Vicardin uiteraard heerlijk zal smaken. Dit bier is ook van de fles verkrijgbaar.

Tip: stukjes kraakverse makreelfilet gedurende 4 tot 6 uur in Vicardin marineren, met zout en peper bestrooien en als aperitiefhapje serveren.

Bron: Han Hidalgo, www.biercuisine.nl

Lees ook:ABT-gerecht: Gegrilde courgette
Lees ook:ABT-gerecht: Pompoen, bloemkool, komkommer
Lees ook:Kalkoenfilet, milde kerriesaus en Oude Schaterhand IPA
Lees ook:Het biergerecht bij Golden Raand
Lees ook:Zomerse biertapas van tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.