Wie wordt Nederlands Kampioen Bierbrouwen?

20 keurmeesters uit heel Nederland zijn dit weekeinde bijeen om maar liefst 396 ingezonden verschillende bieren van amateur bierbrouwers te beoordelen. De bieren die in te delen waren in 60 verschillende soorten worden beoordeeld op geur, kleur en smaak.

Zonder publiek werd in een fabriekshal in Joure aan de grote klus begonnen. Over twee weken, op 28 mei in Veenhuizen, zal bekend worden gemaakt wie zich dit jaar Nederlands Kampioen Bierbrouwen mag noemen.

Het is voor de eerste keer dat het al jaren bestaande kampioenschap in Friesland plaatsvindt. Bekijk hieronder een kleine impressie van de brouwwijze van een van de Friese Amateurbrouwers.

Bron: Leeuwarder Courant

Lees ook:Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen
Lees ook:Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen
Lees ook:5-6-’10: Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen
Lees ook:Nederlands Kampioen Biertappen is Rudi Spanjers
Lees ook:Wie wordt beste biertapper van 2014?

4 reacties op “Wie wordt Nederlands Kampioen Bierbrouwen?

 1. Jos Walstra

  Even voor de lokaliteiten Joure is in Friesland waar de keuring dit weekend plaatsvindt (ach iemand moet het doen:-). Veenhuizen prijsuitreiking is in Drenthe, Ach toch een eind weg maar niet onbelangrijk voor de noordeling. :-)
  En even voor de fanaten, het is de 27e keer dat ONK wordt gehouden. Zie voor overzicht van data en kampioenen http://www.roerstok.nl/onk.php Opvallend is dat er geen grote brouwerijen aan meedoen, zijn de bieren van de amateurs en kleine commerciëlen dan zoveel beter?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Beste Jos, dat staat er toch ook? Het is voor ‘t eerst dat de keurmeesters in Friesland (Joure) keuren. Natuurlijk wordt de winnaar inderdaad in Drenthe gehuldigd, dat had ik er niet expliciet bijgezet ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
  2. Eugene

   Ik snap deze laatste vraag even niet… Het reglement geeft aan dat dit een keuring is van bieren gebrouwen door amateur brouwers zonder enige commerciële belangen. Dus de kennis (en uitvoering) wordt op de proef gesteld.
   Beste Jos, even je op de hoogte stellen voor een reactie…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jos Walstra

    Eugene, Dank je voor deze rechtzetting. Ik meende dat elke brouwer er aan mee kan doen. Heb ondertussen reglement gelezen op http://www.labo.nu/.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.