D’n Ossekop van Muifelbrouwerij op de markt

De Muifelbrouwerij heeft haar zesde bier deze week geïntroduceerd, D’n Ossekop. Het bovengistende bier is goudblond, heeft een zoetje en een bittertje en een alcoholpercentage van 7,5%. Het is gebrouwen met gerst- en tarwemout en twee traditionele hopsoorten. Op 19 mei 2011 nam de Osse wethouder René Peters de eerste D’n Osse kop bier in ontvangst. Het bier is een eerbetoon aan….. 

…de Maaslandbrouwerij die operationeel was van 1989 tot en met 2010 in Oss. Brouwer Martin Ostendorf heeft het recept van de Maaslandbrouwerij als basis genomen en hier zelf ingrediënten aan toegevoegd. Overigens wordt het niet in Oss gebrouwen maar in de Proefbrouwerij in Lochristi. Het bier zal worden getapt op 29 mei op het bierfestival Bierbeleving Oss en op 17 en 18 juni in Cafe De Kamer in Oss. Verder is het ook verkrijgbaar in streekproductenwinkel van Dichterbij in Megen.

Voor meer informatie kijk ook op www.muifelbrouwerij.nl.

Lees ook:Muifelbrouwerij lanceert nieuw bier: Muifel USA IPA
Lees ook:Open brouwdag Muifelbrouwerij op 13 maart 2010
Lees ook:Maashorstbier bij Sligro Veghel in de winkel
Lees ook:Muifelbrouwerij lanceert Muifel Lentebock
Lees ook:Nieuw bier van de Muifelbrouwerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.