Het succes van de American Craft Beer Week

De deelname en exposure van de American Craft Beer Week laat goed zien hoe snel de markt van speciale bieren in Amerika groeit. Vanaf de 16e mei en tot en met morgen 22 mei vindt dit jaar voor de zesde keer de week plaats waar alles draait om ambachtelijke bieren. Het is de grootste en belangrijkste week in Amerika rondom ‘American Craft Beer’. Voor dit jaar verwacht men een record aan deelnemers en activiteiten. Al meer dan 30.000 Amerikanen ‘liken’ de Facebook-pagina van het evenement dat nu plaatsvindt in 50 staten. Ook is het interessant om eens te kijken naar de wijze van promotie.

Sinds de start in 2006 groeide het event uit van 124 deelnemende activiteiten in deze week naar nu meer dan 800. Inmiddels heeft Amerika 1.700 ambachtelijke brouwerijen waarvan er vorig jaar 341 mee deden en dit jaar zou het volgens diverse bronnen stijgen tot 500. De biercultuur groeit harder dan ooit terwijl er geen lange biergeschiedenis aan vooraf is gegaan. In Nederland is er nog heel wat werk aan de winkel. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande promotiefilm eens. Het is wel logisch dat de pilsmarkt in de V.S. zo snel achteruit holt. Het zou natuurlijk mooi zijn als deze ook in de promotie meegenomen wordt. Dan heeft de hele branche er wat aan.

Tijdens de week kan iedereen bijvoorbeeld bij zijn of haar ‘craft brewer’ om de hoek een rondleiding krijgen en aan proeverijen deelnemen. Nederland professionaliseert ook dus wie weet is een dergelijk event over een paar jaar bij ons ook niet meer weg te denken!

Bron: Craftbeer.com

Lees ook:14-05 t/m 20-05-’12: American Craft Beer Week
Lees ook:American Craft Beer Week in volle gang!
Lees ook:Passport Craft Beer en Culinary Tour
Lees ook:Craft bier industrie blijft groeien in de VS
Lees ook:Bierexport Craft Beer USA stijgt met 86%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.