Duvel lanceert opnieuw glascollectie met kunst

Voor de tweede keer komt Duvel met een gelimiteerde glascollectie waaraan internationale kunstenaars hebben meegewerkt. Dit jaar viel de eer te beurt aan Belgisch kunstenaar Arne Quinze, de Nederlandse illustrator Stefan Glerum en de Belgische artiest Daan Stuyven om het Duvel glas in een collectors item te laten veranderen. Vanaf 1 juni 2011 is de glascollectie verkrijgbaar. 

Naast de brouwactiviteiten heeft de Belgische brouwerij Duvel Moortgat naast de brouwactiviteiten een voorliefde gehad voor hedendaagse kunt, design en architectuur. Naast de medewerking aan diverse evenementen gaf Michel Moortgat in 2007 samen met Arne Quinze voor het eerst een kunstzinnige uiting aan de Duvelfles en het glas. Vorig jaar was dit voor het eerst een collectie die in een mum van tijd was uitverkocht. 

Ook dit jaar zal het vast en zeker snel gaan. De collectie bestaat zoals te zien is op de foto uit hele verschillende stijlen. Het linker glas is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Stefan Glerum: “Ik probeer typisch jongensachtige passies te combineren met populaire thema’s.” Hij is geïnspireerd door de klare lijn, Bauhaus en Art Deco.

De middelste creatie is van Arne Quinze. Hij creëert ook complexe kunstwerken en video-installaties waarin hij zijn visie weergeeft op hoe mensen zichzelf en de maatschappij zien, nu en in de toekomst. “Mijn werk is een uiting van mijn eigen gedachten. De toeschouwer is vrij om ze te interpreteren hoe ze dat zelf willen”. 

Het rechterglas is dan uiteraard gemaakt door Daan Stuyven die ook wel  The Belgian King of electro-kitsch-rock music wordt genoemd. ”Het leven van een rockster komt nog het dichts in de buurt van dat van een kind.” Voor Duvel liet hij zich fotograferen als de Bad Boy met als duivels rugnummer 666, in de traditie van de notoire mugshots van Johnny Cash, Sinatra en Steve McQueen. 

In geselecteerde supermarkten, dranken- en bierhandels krijg je bij de aankoop van een krat Duvel het glas cadeau. Ook zijn de glazen aan te kopen via de website www.duvelcollection.com.

Bron: Duvel

Lees ook:Nieuwe Duvel Collection Glazen op de markt
Lees ook:Duvel lanceert kunstcollectie in glaswerk
Lees ook:Duvel introduceert onbreekbaar Duvel-glas
Lees ook:Maak je eigen Duvel glas
Lees ook:Mooi voorjaar goed voor Duvel verkoop

0 reacties op “Duvel lanceert opnieuw glascollectie met kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.