Alcoholvrij bier is HOT

Wie naast pils in alcoholvrij bier is gestapt kan met dat segment de afname van de pilsconsumptie mogelijk iets opvangen. Het is duidelijk dat alcoholvrij bier booming is! Zoals ik al eerder op mijn blog schreef komt de een na de ander nu met 0.0% varianten op de markt. Zelfs het eerste Belgische biermerk is overstag met Hoegaarden 0.0%. We spreken niet meer over Malt maar de trend is 0.0%. Daarom denk ik overigens dat Amstel Malt er goed aan zou doen om iets aan productvernieuwing te doen.

Want het 0.0% zit nog steeds in een flinke opmars. Met 1 tot 1,5% van de totale biermarkt is het nog maar een klein hapje uit de totale biertaart. Toch is de comsumptie van alcoholvrij bier in Europa volgens cijfers van Bavaria met ruim 50 procent toegenomen. In Nederland drinkt inmiddels 10 procent van de Nederlanders weer geregeld een alcoholvrij bier.

Directeur Peer Swinkels verklaart tegenover Beursduivel dat het succes van alcoholvrij bier komt doordat het de gezonde eigenschanppen heeft van bier zonder alcohol en bovendien een laag caloriegehalte heeft. Hierdoor is het een mooi alternatief voor frisdrank. Door Bavaria witbier 0.0% is alcoholvrij bier weer helemaal hot en is de omzet in dit segment met tientallen procenten gestegen.

Nu nog de stap om het bier in supermarktacties niet voor de helft van de prijs weg te doen. Dit is naar mijn idee ook absoluut niet goed voor het totale biersegment en eeuwig zonde. Wanneer zouden we op het kantelpunt zitten dat mensen voor een ‘trendproduct’ dan ook de gewone prijs willen gaan betalen?

Sinds de smaak van alcoholvrij bier zo verbeterd is heb ik, ja zelfs de bierliefhebber op en top, ook alcoholvrij bier in mijn koelkast staan. Waarom? Ik ben er ook achter gekomen dat ik dit veel liever drink dan al die frisdranken. Je kunt het pas waarderen als je het product niet meer gaat vergelijken met bier met alcohol maar gewoon als een ander alternatief ziet voor een ‘frisje’. En inderdaad dat is heel lastig voor de doorgewinterde bierliefhebbers.

Bron: Beursduivel.be

Lees ook:Bavaria zet alcoholvrij bier terug in schap tankstations
Lees ook:Tourtel Blond: ander alternatief
Lees ook:Alcoholvrij bier tijdens de lunch
Lees ook:Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?
Lees ook:Bavaria rosébier 0.0 op komst!

6 reacties op “Alcoholvrij bier is HOT

 1. Ton van Oorschot

  Hot, maar niet te pruimen…… Overigens, sinds wanneer mag iets waar geen alcohol in zit weer bier heten? De “van Dalen” is er toch duidelijk in?

    /   Beantwoorden  / 
 2. bAVkito

  Ik weet dat ze in de moslim-landen eerder spreken van NON-ALCOHOLIC DRINK, maar ik wist niet dat iemand uit Nederland zich hier ook zo druk over kon maken.

  http://www.alnamura.eu/bavaria.php

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Hee bAVkito, ik vroeg me laatst al af… zou die nog leven? Welkom terug.

     /   Beantwoorden  / 
   1. bAVkito

    Ik houd je stiekum in de gaten :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ton van Oorschot

   Ik maak me er zeker niet druk om, maar mijn nekharen gaan rechtovereind staan als zo’n alcoholvrij bocht als bier bestempeld wordt. Ik poets er mijn tanden nog niet mee.

     /   Beantwoorden  / 
 3. C.kik

  Heeft er overigens ook iemand zo’n enorme moeheid als gevolg van alcoholvrij bier? Na drie biertjes val ik om en krijg enorme hoofdpijn!
  Ik weid het aan het bier omdat ik als ik een week niet drink, ik er veel minder last van heb.
  ,

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.