Weg met die zoete bende!

“Momenteel drinkt 15 procent van de vrouwen bier. Dat moet binnen nu en tien jaar naar 45 procent. Eén van de biertjes waar Heineken op dit gebied succes mee heeft gehad, is Wieckse Rosé, een fris licht en zoet biertje.”
“Met ‘Copenhagen’, een licht bier in een designflesje, wil de Deense drankproducent Carlsberg de vrouwenmarkt veroveren. ‘Niet iedereen is dol op de bittere nasmaak van bier, aldus Kirsten Ægidius, hoofd marketing bij Carslberg.”
Enkele uitspraken waar de Tasty Lady’s zich niet in kunnen vinden! Zij willen juist een statement maken – met name jegens de vrouwen die wél vallen voor bovenstaande onzin – dat het natuurlijk van de zotte is dat vrouwen alleen maar kunnen synchroniseren met zoet bier. En dat doen ze met een eigen bier!

Als vrouwen bier gaan brouwen heb je de twee mooiste “producten” in de wereld bij elkaar, daar móest ik gewoon bij zijn! In Breugems Brouwerij werd onder leiding van Ruud van Moorst van Brouwerij De Eem door vijf bekende vrouwen in de bierwereld, welke al bij bij de aankondiging van Fiona zijn voorgesteld, de mout gestort om de eerste 500 liter Tasty Lady in de gisttank te krijgen. Op 15 en 16 juni zullen ze dit herhalen bij de Scheldebrouwerij, maar dan in vier batches van 3500 liter! Ze wilden een bitter bier, maar dan wel een zachte bitterheid. Ook houden ze van fruitige (hop)toetsen in het bier, alsmede van een citrusaroma. Dat is goed gelukt door in het blonde bier de hopsoorten Nelson Sauvin, Citra (=passie!) en Hallertauer Perle toe te voegen. Het bier krijgt hiermee een bitterheid van 40 EBU, maar wel een fluweelzachte bitterheid (ik heb een proefbrouwsel geproefd). En ze zeggen dat ze als vrouw wat extra´s aan het bier toe kunnen voegen: Liefde!

Zowel Lady als pers aan het werk

De vrouwen hebben flink lopen strooien met hun idee. De hele dag was er pers aanwezig met pen, fototoestel en camera. De Telegraaf, het Noordhollands Dagblad (ook met film, waarbij op het einde nog een bekend iemand schijnt te verschijnen) en SBS6 met Hart van Nederland, op de dag zelf op primetime 19:00 uur uitgezonden! Goed gedaan dames!

Het bier zal vanaf eind augustus bij meerdere slijterijen verkrijgbaar zijn en in september bij diverse speciaalbiercafés (zie ook de informatieve website van Tasty Lady). Een deel van deze smakelijke dames zal bij de vrouwen netwerkbijeenkomst in Koningshoeven aanwezig zijn.

Zodat ook vrouwen een biertje weer BIER kunnen noemen!

Lees ook:Maak het ultieme gerecht bij Tasty Lady
Lees ook:Vijf vrouwen brouwen eigen bier
Lees ook:Tripelavond bij Arendsnest
Lees ook:Bier proeven: Green Hopping 2012
Lees ook:Double Enghien: blond fris lichtbitter biertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.