Fairtrade, biologisch en glutenvrije pils krijgt schap bij AH

De consumentenvraag naar Fairtrade en biologische producten stijgt nog steeds behoorlijk. Retailers spelen hier vaker op in door schapruimte toe te kennen aan dit productsegment. Bij ten minste 209 Albert Heijn vestigingen is sinds deze week in het bierschap het Fairtrade, biologische en glutenvrije bier, Mongozo Premium Pilsener verkrijgbaar.

Om de bierdrinker kennis te laten maken met Mongozo vindt in de eerste maand een kassabon retouractie plaats. Naast Albert Heijn is het pils momenteel al verkrijgbaar bij alle Mitra Slijterijen, diverse groothandels en in het horecakanaal.

Jan Fleurkens, Commercieel Directeur: “Na de introductie vorig jaar september gaat het met Mongozo Premium Pilsener als een speer. De vraag groeit en een plek in het supermarktschap van Albert Heijn is uiteraard een mooie bekroning. Uit de verkoopcijfers van biologische en fairtrade producten blijkt dat de consument steeds meer waarde gaat hechten aan Fairtrade en biologische producten. Het is mooi dat supermarktketens hieraan beantwoorden met meer schapruimte.”

Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar: “We zijn verheugd dat Mongozo bier steeds breder verkrijgbaar is. Mongozo biedt pils liefhebbers een Fairtrade alternatief en draagt eraan bij dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen.”

Kassabon retouractie
Tijdens de eerste maand, week 23 tot en met 27, dat Mongozo Premium Pilsener in de schappen staat bij de AH, maakt de consument iedere week kans om de aankoop van het pils retour te ontvangen. Door de kassabon kosteloos op te sturen naar Mongozo BV, antwoordnummer 1048, 5800 VB Venray kan de consument iedere week tot een maximum aan drie dozen bier retour ontvangen. Wekelijks worden uit de ingestuurde kassabonnen winnaars getrokken die op de website www.mongozo.com vermeld worden.

Lees ook:Canada eerste plek met Mongozo pils op de tap
Lees ook:Victoria Koblenko opent landelijke Fairtrade borrel
Lees ook:Eerste landelijke Fairtrade borrel
Lees ook:Eerste Max Havelaar Fairtrade pils op de markt
Lees ook:Mongozo pils bij alle Colruyt supermarkten

10 reacties op “Fairtrade, biologisch en glutenvrije pils krijgt schap bij AH

 1. Geroen

  BIO zit ook in België volop in de lift ! Het is nu precies deze week 4 tot 12 juni “week van de Bio” in Vlaanderen. Komende vrijdag 10 juni gaat in Gent voor het eerst een proeverij door met uitsluitend Biobieren.
  Geroen selecteerde op vraag van het Gents Milieu Front 7 van de ondertussen 69 Belgische Biobieren. Als eerste die avond is er ook Mongozo Pils.

    /   Beantwoorden  / 
 2. karel

  goede zaak hoor, dat Fairtrade gerstemout….

    /   Beantwoorden  / 
 3. Simon

  De Mongozo Premium Pilsener kan dus nu helemaal bij mij in de uitverkoopbak.
  Het bier was toch al niet zo populair.
  Mensen vragen, wat is er zo Fairtrade aan en dan antwoord je, dat is de rijst, die er in verwerkt is. En rijst doet de gemiddelde bierdrinker denken aan Bud.
  De glutenvrije drinker prefereert Estrella Damm Daura.
  En voor biologische bieren is er genoeg keus: Gulpener, De Leckere, Brouwerij ‘t IJ.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Simon, wellicht aardig om juist ook te vertellen dat het naast Fairtrade ook biologische rijst is en er hoogwaardige biologische gerstemout en biologische hop in zit. Overigens is de prijs exact idem aan slijterij en is het juist een goede zaak dat het onder het brede publiek bekend wordt. Dan gaat ‘t bij jou vast ook beter lopen ;-) . Overigens is uit iedere test al duidelijk gebleken dat de smaak van Estrella Damm veel minder is. Zie ook de prestigieuze FreeFrom Food Award in de UK. http://www.freefromfoodawards.co.uk/tastings_11/beer_11.pdf

     /   Beantwoorden  / 
   1. willum

    Tests zeggen weinig natuurlijk. Als de klant estrella wil, dan zal dat ook wel lekker smaken. Ikzelf heb een glutenintolerantie en ben aangewezen op glutenvrij bier. Zowel de Estrella als Mongozo vind ik prima smaken. Echter wel 3 keer zo duur als een “gewone” pilsener, terwijl het daar wel voor moet doorgaan. De prijs helpt dan niet echt om bier aantrekkelijk te maken bij het grote publiek…

      /   Beantwoorden  / 
 4. karel

  En als we Bananenbier willen, drinken we een Bananatana van de Drie Horne! Smaakt naar bier en banaan. Mongozo banaan lijkt meer op Fernandez met bananeschuimpjes.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Tja Karel it’s all about smaakpreferenties natuurlijk…

     /   Beantwoorden  / 
   1. karel

    Maar natuurlijk Fiona, de smaak van bier. anders zou ik bananeschuimpjes.blog.nl wel bezoeken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     ;-)

       /   Beantwoorden  / 
 5. Peter

  Helemaal blij mee!! Zit helaas vast aan een gluten-vrij dieet, en dit is echt lekker bier! Ik hoef nu niet meer 20 km te rijden voor mijn pilsje, en kan nu “gewoon” naar de AH, hier 10 km vandaan, dat scheelt nog eens een half uur rijden!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.