Wil je de brouwmeester van De Koninck, Dennis De Potter, een keer ontmoeten en zien hoe het bekende Bolleke ingeschonken moet worden? Op woensdag 15 juni aanstaande is hij in Brasschaat, België, in verschillende cafés om te demonstreren hoe De Koninck getapt moet worden. Hij heeft bovendien ook nog een traktatie.
Dit soort bezoeken doen mij denken aan de activiteiten van een Nederlands biermerk. Inderdaad, Hertog Jan. Dennis wil benadrukken dat het voor het serveren van een goed glas bier ook belangrijk is dat de leidingen schoon zijn en de juiste tapdruk wordt gehanteerd. Het lijkt zo logisch maar ‘t is toch iets dat regelmatig niet in orde is. En dat is erg zonde van een kwalitatief mooi bier. De doorsnee klant geeft vaak de brouwer de schuld als het bier niet zo lekker smaakt. Goed initiatief om hier meer aandacht aan te geven!
De cafés die met een bezoek worden vereerd zijn de Oude Pastorie, Oud Antwerpen, Excelsior en Vieux Depot. De tijden zijn nog niet bekend.
Lees ook:Nieuw bier moet De Koninck redden!
Lees ook:De Koninck verkocht aan Duvel!
Lees ook:Dennis Mijnsbergen wint NK biertappen 2009
Lees ook:De Koninck: Antwerpse Bolleke
Lees ook:Duvel Moortgat doet goede zaken!