Grolsch focust op 100% duurzame gerst

In 2016 wil Grolsch het bier volledig brouwen met duurzaam geteelde gerst. Dit staat in een nieuw samenwerkingsverband tussen de bierbrouwer en brouwgersttelers. Met de overeenkomst is het de bedoeling dat de gerstteelt wordt verbeterd en de juiste keteninrichting gevonden wordt. 

Om dit doel te verwezenlijken is de Growing Grolsch Academy opgezet. Dit is een programma die de duurzaamheid vastelt aan de hand van diverse meetindicatoren. Ook worden demonstraties en proeven gedaan op het gebied van bijvoorbeeld spuittechnieken en -systemen. Met deze activiteiten wil ook Grolsch zichzelf verder profileren op duurzaamheid.

Uiteraard is het ook belangrijk om als brouwer zoveel mogelijk invloed te hebben op de grondstoffenketen, zeker in de toekomst. De steeds verder stijgende voedselprijzen in combinatie met onvoorspelbare weertypen geven een brouwerij diverse uitdagingen op dit gebied.

Bron: Agriholland

Lees ook:Grolsch gaat agressievere koers varen
Lees ook:Is Grolsch wel duurzaam?
Lees ook:Grolsch gaat verder buiten Nederland!
Lees ook:Nieuw hopveld in Epe
Lees ook:Grolsch kanon: geen typisch Grolsch-bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.