Brouwerij Dubuisson zoekt concurrentie met partywijn

Het schijnt in België een nieuwe trend te zijn om een verfrissend bier te schenken tijdens een barbecue of zomers feestje. De partywijn gaat daar, als het aan de brouwer en natuurlijk vele bierliefhebbers ligt, definitief aan de kant. Brouwerij Dubuisson, bekend van onder andere Bush en Cuvée des Trolls, speelt hierop in door het bier Cuvée des Trolls tijdens de zomermaanden in een tapvat van vijf liter op de markt te brengen. Goede zet, kunnen Nederlandse speciale brouwers niet massaal volgen?    

Ik zie het ook wel zitten om heerlijk te genieten van speciale bieren van ‘t vat! Of ben ik dan de enige. De 5-litervaatjes beschikken over een geïntegreerde CO2-vulling waardoor uitschenken makkelijk is en je geen tapinstallatie nodig hebt. De vaatjes bestaan al sinds 1972 en waren een tijd lang ook voor meerdere Nederlandse pilsmerken goed verkrijgbaar. Vanwege de strijd om de goedkope pilsprijs zijn ze langzaam van de markt verdwenen. Je betaalt natuurlijk altijd meer dan een flesje bier. Ze worden gemaakt door het Duitse bedrijf Huber Verpackungen” uit Öhringen in het zuid-westen van Duitsland.

Het bier blijft na opening minimaal een week houdbaar en is volledig recylebaar. De 5 liter vaatjes van Cuvée des Trolles zijn verkrijgbaar bij de Belgische winkels van Colruyt en de bierhandelaren.

Bron: Knackweekend.be en coolness.nl (cc foto)

Lees ook:SABMiller gaat met speciaal bier de concurrentie aan
Lees ook:Bieractie top drie week 38
Lees ook:Bieractie top drie week 25
Lees ook:‘Jongerenbier’ Cuvée des Trolls succesverhaal
Lees ook:Nieuwe Bavaria-actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.