Supermarkt met huismerk hopbier

In België hebben ze sinds 17 juni 2011 een mooi initiatief bij supermarktketen Delhaize. Een huismerkselectie van Single Hop bier. Ook iets voor de Nederlandse markt? Ik kan mij de reactie van slijterijen voorstellen echter aan de andere kant wordt hierdoor speciaal bier breed onder de aandacht gebracht bij het grote publiek. Bovendien is het idee erachter geniaal, namelijk meer vertellen over de smaak en de ingrediënten van bier. Kortom, het verhaal vertellen. (Foto: Geroen Vansteenbrugge)  

De drie soorten Single-hop bieren zijn in beperkte oplage verkrijgbaar en bevatten maar één soort hop, afkomstig uit steeds een ander land. Het doel is om de consument meer te vertellen over de specifieke hopsoort, door de hop voor het voetlicht te brengen. Door exact dezelfde hoeveel van het hop te gebruiken en het bier continu in dezelfde samenstelling te brouwen, is het mogelijk om daadwerkelijk de smaakverschillen te proeven. De hopsoorten die in de drie afzonderlijke bieren centraal staan zijn:

1. De East Kent Goldings. Een zachte “bloeiende” hop met bioaccenten, afkomstig uit Engeland maar geteeld in Vlamertinge in België. Het bier past perfect bij warme vis en wokgerechten.
2. De hopsoort Cascade wordt geteeld in Mabton, in de Noord-Amerikaanse staat Washington. De belangerijkste aroma’s bezitten een zweem van citrusvruchten en gaan uitstekend bij het aperitief en koude visschotels.
3. De hopsoort Nelson Sauvin wordt geteeld in Nieuw-Zeeland. Deze variëteit bevat volle en zoete aroma’s en gaat perfect samen met stoofpotjes en desserts.

De bieren zijn verkrijgbaar in 0,75cl flessen en hebben allemaal een alcoholpercentage van 7 procent. Van iedere fles zijn 4.000 stuks beschikbaar. Later dit jaar volgt opnieuw een actie met speciale bieren.

Bron: Delhaize en Geroen Vansteenbrugge

Lees ook:Bierproef: Bitter Sweet Symphony
Lees ook:Bierproef: Wiske echt voortreffelijk
Lees ook:Bier proeven: Single Hop Nelson Sauvin
Lees ook:Grolsch lanceert nieuw pils: Kornuit
Lees ook:Nieuwe hopsoort Belma

3 reacties op “Supermarkt met huismerk hopbier

 1. Cees

  Het is in ieder geval gebrouwen bij de Proefbrouwerij, maar dat zegt tegenwoordig niet zo veel ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. theodor

  Vandaag toevallig in Turnhout bij de Delhaize aan de rondweg de eerste flessen gekocht van de East Kent Goldings.

  Ben benieuwd hoe deze zal smaken en wanneer de rest komt

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.